fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Un tânăr dintr-un sat vasluian nu mai are voie în orașul Vaslui timp de doi ani, pentru a sta departe de droguri

Un tânăr dintr-un sat vasluian nu mai are voie în orașul Vaslui timp de doi ani, pentru a sta departe de droguri


Decizie surprinzătoare a judecătorilor vasluieni. I-au interzis unui tânăr dintr-un sat din județul Vaslui să nu mai intre în orașul Vaslui timp de doi ani ca să îl țină departe de droguri, scrie Libertatea.

Tânărul de 20 de ani, originar din satul Ferești, a fost surprins la volan sub influența drogurilor la volan, în septembrie 2020.  

El ieșise, la plimbare cu mașina cu un prieten din timpul liceului. Inițial, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.  Dar, la drug-test a ieșit pozitiv la două stupefiante.

Drept urmare, polițiștii i-au verificat mașina și au găsit în cotiera situată între scaunele din faţă ale autoturismului patru fragmente vegetale de culoare verde-oliv, ambalate într-o foaie de staniol, și o cutie cu foiţe pentru ţigarete.

Interogat de polițiști, șoferul a recunoscut că în seara respectivă cumpărase cinci doze de canabis. Iar prietenul cu care era în mașină e zis că și el a fumat, la îndemnul prietenului său.

Analizele de laborator au confirmat spusele celor doi. Pus sub acuzare, tânărul de 20 de ani nu s-a prezentat la audieri, ținând legătura cu anchetatorii prin telefon. A invocat că este plecat în străinătate.

Raportat la cantitatea mică de canabis găsită în mașină – 1,33 grame – și la faptul că și-a îndemnat o singură dată prietenul să fumeze joint,  judecătorii Tribunalului Vaslui i-au aplicat o pedeapsă cu suspendare: un an și cinci luni, fiindu-i stabilit un termen de supraveghere de doi ani. Pe durata termenului de supraveghere, judecătorii i-au impus tânărului să nu mai intre în municipiul Vaslui și să nu se apropie la o distanță mai mică de 50 de metri de prietenul său.

„Interzicerea față de inculpat de a se afla pe raza municipiului Vaslui, locul unde a comis infracțiunea de trafic de droguri de risc, se impune a fi dispusă, întrucât pe raza municipiului Vaslui, ca de altfel pe raza orașelor mari, a municipiilor reședință de județ, sunt comise astfel de infracțiuni. Atât procurarea de droguri de risc, cât și traficul de droguri de risc de către inculpat s-a efectuat pe raza municipiului Vaslui și, astfel, inculpatul, pentru o perioadă, trebuie să nu mai fie în municipiul Vaslui, pentru a nu mai putea să își procure drogurile de risc și, astfel, să fie împiedicat să le mai traficheze și să le mai consume”, a motivat Tribunalul Vaslui hotărârea pronunțată pe 2 mai.

Decizia Tribunalului Vaslui nu este definitivă.

 

Sursa: Europa FM


 
Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac