fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: Brasov.net Foto: Brasov.net

Fostul primar din Sâmbăta de Sus, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru abuz în serviciu


Vasile Andreaș, fostul primar al comunei brașovene Sâmbăta de Sus, a fost condamnat printr-o sentință definitivă a Curții de Apel Brașov, la 3 ani de închisoare cu suspendare și interzicerea dreptului de a mai fi ales în funcții publice, informează Brașov.net. Fostul edil a fost găsit vinovat pentru abuz în serviciu.

În același dosar a fost condamnată la 3 ani de închisoare și Elena Andreaș, fiica fostului primar, fiind găsită vinovată de complicitate la abuz în serviciu.

Instanța a decis ca atât fostul primar, cât și fiica acestuia să muncească în folosul comunității pentru o perioadă de 100 de zile chiar la Primăria comunei Sâmbăta de Sus, de la conducerea căreia Andreaș a săvârșit faptele penale, transmite ziare.com.

În primă instanță, Tribunalul Brașov a considerat că cei doi nu sunt vinovați, fiind achitați.

În urma apelului declarat de procurorii DNA, Curtea de Apel Brașov a dispus condamnarea fostului edil și a fiicei acestuia. În aceeași cauză a fost condamnată și contabila Primăriei Sâmbăta de Sus, Simona Adriana Folea, la pedeapsa de 2 ani și 8 luni și muncă în folosul comunității tot la primărie, fiind găsită vinovată pentru abuz în serviciu. Și contabilei, instanța i-a interzis dreptul de a mai ocupa o funcție publică.

Edilul nu a luat măsuri pentru încasarea debitelor restante din impozitul pe clădiri datorat de două societăți deținute de fiica sa. „Mai mult, inculpatul Andreaș Vasile a dat dispoziții funcționarilor din aparatul de specialitate al primăriei care aveau ca sarcină de serviciu urmărirea și încasarea veniturilor la bugetul local să acționeze în sens contrar, respectiv să nu urmărească debitele restante, să nu le preia în programul informatic și să calculeze impozitul pe clădiri datorat de cele două societăți începând cu anul 2011 potrivit unor înscrisuri false”, potrivit DNA.

În proces, primăria comunei Sâmbăta de Sus s-a constituit parte civilă cu suma de 1.378.105 lei, reprezentând datoriile societăților familie fostului primar către administrația locală.

 

Sursa: G4Media


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac