fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Mai multe românce, prinse după ce au înșelat zeci de italieni: victimele erau bărbați între 70 și 90 de ani

Mai multe românce, prinse după ce au înșelat zeci de italieni: victimele erau bărbați între 70 și 90 de ani


Operațiune de succes, de capturare a zeci de tâlhari români, care au terorizat o regiune din sudul Italiei. În ultimii 4 ani, au furat aproape un milion de euro de la italieni bolnavi sau bătrâni. Vineri, cei 60 de români suspecți au fost ridicați de carabinieri, care au lucrat împreună cu ofițerii de la crimă organizată din România. Româncele aveau rolul cel mai important pentru că abordau bărbați între 70 și 90 de ani.

La operațiunea „Transilvania” din sudul Italiei au participat zeci de polițiști români și italieni. Sediul central al grupării din România era stabilit în regiunea Calabria, unde au avut loc cele mai multe infracțiuni, însă erau baze și în alte șapte orașe din alte zone ale țării, scrie Digi24.

Întreaga anchetă a început în 2018 când un italian a depus plângere că a fost înșelat de o româncă. Bărbatul i-ar fi dat acesteia 20.000 de euro.

„Prima victimă a lăsat la o parte rușinea și a mărturisit ce s-a întâmplat", povestește Luigi Palamara, un polițist italian care a anchetat cazul.

Oamenii legii și-au dat seama că femeia nu lucra singură și făcea partea dintr-o grupare mai mare care avea o strategie bine pusă la punct. Româncele aveau rolul cel mai important pentru că abordau bărbați între 70 și 90 de ani din orașele din Sudul Italiei. Se apropiau de ei, îi mințeau că sunt îndrăgostite și apoi le cereau bani. În acest fel gruparea a obținut 760.000 de euro în ultimii 5 ani.

„Când vorbim despre tâlhari internaționali, trebuie să luăm în considerare că vorbim despre tâlhari foarte inteligenți, ușor adaptabili, care citesc oamenii și profită de orice urmă de vulnerabilita te pe care o detectează. Întotdeauna au în minte numai să iasă cât mai mult profit, fără să le pese de altceva", a mai declarat polițistul italian.

Din grupul de tâlhari făceau parte și bărbați care furau obiecte din casele italienilor. Ținteau persoane care fără apărare, bolnave, în așa fel încât să fie cât mai ușor de păcălit.

 

Sursa: Digi24


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac