fbpx
 
Consilierul județean PSD Lăcrămioara Ursu, trimisă în judecată pentru că și-a falsificat diploma de studii

Consilierul județean PSD Lăcrămioara Ursu, trimisă în judecată pentru că și-a falsificat diploma de studii


Promovată de Maricel Popa în timpul mandatului acestuia, consiliera a rămas repetentă în clasa a XI-a. Nu putea fi angajată fără diplomă de Bacalaureat

Parchetul de pe lângă Judecătorie o acuză de înșelăciune, instigare la fals material și uz de fals

Premieră în Consiliul Județean Iași. În timpul mandatului, un consilier județean a fos trimis în judecată de procurori pentru falsificarea diplomelor de studii. Este vorba de Lăcrămioara Ursu (PSD) care riscă o pedeapsă cu executare având în vedere că este acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni: înșelăciune, instigare la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Rechizitoriul a fost trimis ieri la Judecătoria Iași.

Presa locală a scris încă din 2020 de studiile Lăcrămioarei Ursu, aleasă în același an consilier județean pe listele PSD Iași. Ulterior, ea a fost desemnată de plenul Consiliului Județean, la propunerea partidului din care face parte, în Consiliul de Administrație de la Școala Populară de Arte „Titel Popovici”. Dosarul penal i se trage de la angajarea la cabinetul fostului președinte CJ Maricel Popa. Ea nu putea fi consilier personal al președintelui fără diplomă de Bacalaureat. Acuzația de înșelăciune este o noutate absolută în acest caz, pentru că niciodată nu s-a știut dacă Lăcrămioara Ursu s-a folosit de o diplomă falsă.

Jurnaliștii au descoperit că, la vârsta de 15 ani, Lăcrămioara Ursu a absolvit clasa a IX-a la Liceul Dimitrie Cantemir, specializarea „mecanic” după care a renunțat la școală.

Oportunistă, Lăcrămioara Ursu este o colecționară de fotografii cu liderii PSD

În 2018, la vârsta de 43 de ani, femeia a decis să își finalizeze studiile liceale, dar, în 2020, a rămas repetentă, în clasa a XI-a, la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”.

Pe contul de Facebook, Ursu nu face nici o referire la studii, scriind doar că lucrează la cabinetul senatorului PSD Maricel Popa, cel care a impus-o pe lista de candidați în urmă cu 2 ani, la Partida Romilor Pro Europa și la Consiliul Județean.

Nu este primul caz de acest gen din politica românească. Cel mai notoriu este al unui șef din Transelectrica, Marius Dănuț Carasol, care a depus la angajator o diploma falsă de studii superioare. În 2020, el a fost condamnat definitiv la 2 ani și 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru înșelăciune și uz de fals.

Article image
Cristian Nica este suspect de evaziune, declarând venituri lunare din avocatură de doar 2.000 de lei. În Baroul Iași, un avocat bun câștigă de 10 ori mai mult, iar el se consideră „un avocat bun” Soția, procuror DNA, a achitat Lotul „Cicoarei” pentru schimbul de terenuri cusut cu ață albă, în urma căruia o grupare din PNL Iași va construi blocuri cu un profit de peste 3 milioane de euro. Totul, pe spatele unui teren al Pri...
Autor Cezar Moraru Anchete 16 Mai 2022


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30