fbpx
 
DNA a extins ancheta la Ambulanța Neamț: alte 5 persoane, acuzate de dare de mită

DNA a extins ancheta la Ambulanța Neamț: alte 5 persoane, acuzate de dare de mită


Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Bacău au extins ancheta de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SJA) Neamţ şi au pus sub acuzare alte cinci persoane, pentru dare de mită.

Totodată, fostului manager interimar al SJA Neamţ, Dan Dorin Morenciu, i s-au adus noi acuzaţii de luare de mită, transmite Agerpres.

Potrivit DNA Bacău, în perioada 2 - 10 mai 2022, cele cinci persoane ar fi fost de acord cu pretenţiile managerului general interimar al SJA Neamţ de remitere a sumei de 5.000 euro de persoană pentru a fi declaraţi admişi la un concurs ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată, în instituţia menţionată, de către personalul sanitar şi sanitar auxiliar.

„În contextul menţionat mai sus, în perioada 02 - 18 mai 2022, suspectul Morenciu Dan Dorin ar fi primit de la suspecţii Movilă Cristian, Leonte Elena, Drăguşanu Ionela Mihaela şi Oglinzanu Mihai Marius sumele de bani pretinse anterior, în total 20.000 euro. Restul de 5.000 euro urmau sa fie primiţi de la candidatul Cristescu Constantin în ziua de 18 mai 2022, dar, datorită intervenţiei procurorilor anticorupţie, această remitere nu a mai avut loc", se arată într-un comunicat de presă al DNA Bacău remis vineri.

Pe 27 mai, procurorii DNA Bacău au pus sub acuzare alte opt persoane pentru infracţiunea de dare de mită.

Acestea ar fi acceptat şi ulterior ar fi remis managerului general interimar al SJA Neamţ, Dan Dorin Morenciu, prin intermediul asistentei şefe Elena Preda, suma de 6.000 euro de persoană pentru a fi declarate admise la un concurs ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată, pentru personalul sanitar şi sanitar auxiliar, în cadrul SJA Neamţ.

„Din banii menţionaţi mai sus, la data de 18 mai 2022, inculpata Preda Elena ar fi remis 40.000 de euro inculpatului Morenciu Dan Dorin şi 8.000 de euro inculpatei Rozoschi Maria Luminiţa (la vremea respectivă fiind însărcinată cu organizarea examenului amintit mai sus)", precizează procurorii DNA Bacău.

Cele opt persoane au fost arestate la domiciliu de judecători.

În acelaşi dosar, managerul interimar al SJA Neamţ, Dan Dorin Morenciu, şi asistentele şefe Elena Preda şi Luminiţa Rozoschi au fost arestaţi preventiv pe 20 mai.

„La data de 18 mai 2022, inculpatul Morenciu Dan Dorin a primit pe o stradă din municipiul Piatra Neamţ, de la inculpata Preda Elena, suma de 40.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. De precizat este faptul că, independent de înţelegerea avută iniţial cu inculpatul Morenciu Dan Dorin, inculpata Preda Elena ar fi pretins şi primit de la cele opt persoane suma de 6.000 euro/persoană şi nu 5.000 de euro aşa cum se stabilise iniţial. Diferenţa de 8.000 euro din cei 48.000 de euro, bani primiţi de inculpata Preda Elena în maniera de mai sus, i-ar fi fost remişi inculpatei Rozoschi Maria Luminiţa tot în data de 18 mai 2022, în sediul SJA Neamţ, fiind identificaţi de procurorii anticorupţie ca urmare a unei percheziţii corporale", arată anchetatorii.

În cauză procurorii anticorupţie au beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30