fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto generic Foto generic

Amendă penală pentru o învățătoare din Botoșani care a bătut de două ori o elevă: ultima oară, fetița a avut nevoie de îngrijiri medicale


O învățătoare din Botoșani a fost amendată penal cu 4.500 de lei după ce a bătut de două ori o elevă de 11 ani. Polițiștii au reținut în dosarul lor și scuza provocării cadrului didactic de către elevă.

O învățătoare de la o şcoală gimnazială din municipiul Botoșani a fost condamnată pe 2 iunie pentru purtare abuzivă la plata unei amenzi penale de 4.500 de lei, după ce a agresat de două ori o elevă neascultătoare, scrie Monitorul Botoșani.

Sentința judecătoriei nu este definitivă, părțile implicate putând să formuleze apel.

Învățătoarea a bătut o elevă de 11 ani de două ori, prima dată chiar în timpul orei, iar a doua oară a bruscat-o atât de puternic, încât fetița a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Primul incident a avut loc pe 5 decembrie 2018, când, iritată de comportamentul fetei care refuza să se potolească, învăţătoarea a tras-o de păr şi a bruscat-o, provocându-i suferinţe fizice.

Al doilea incident violent s-a produs după vacanţa de iarnă, pe 18 ianuarie 2019, când învăţătoarea a răbufnit din nou şi a bruscat-o pe fetiţa neastâmpărată, eleva având nevoie de una-două zile de îngrijiri medicale.

Polițiștii au stabilit că reacţia cadrului didactic a venit pe fondul provocării din partea fetiţei, care refuza să se conformeze regulamentului şcolar. Cu toate acestea, la finalul cercetărilor anchetatorii au considerat că ieşirea violentă a învăţătoarei fost deplasată.

Prin urmare, procurorii au dispus trimiterea în judecată a cadrului didactic sub acuzaţia de purtare abuzivă.

„S-a reţinut şi scuza provocării, ambele incidente având loc sub o puternică stare de tulburare provocată de partea vătămată”, au arătat procurorii.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30