fbpx
 

Timișorean condamnat la 3 ani de închisoare după ce a aflat parolele de Facebook ale prietenilor


Un timișorean a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare după ce a obținut ilegal parolele de Facebook ale unor prieteni, de unde a preluat apoi fotografii și conversații private, pe care le-a expediat și altor persoane.

Un tânăr timișorean a fost condamnat de Tribunalul Iași la 3 ani de închisoare pentru acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice în formă continuată, operaţiuni ilegale cu programe informatice şi fals informatic, scrie Ziarul de Iași.

Judecătorii au decis suspendarea pedepsei, după ce inculpatul a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii.

Faptele au fost comise în perioada aprilie-septembrie 2017, când timișoreanul a trimis prietenilor din listă mesaje prin care îi îndemna să acceseze un link pentru a participa la un presupus concurs.

În realitate, aceștia intrau pe o pagină de phishing, iar datele confidenţiale introduse acolo erau înscrise automat într-un fişier de pe laptop-ul tânărului. Ulterior, acesta s-a folosit de parolele astfel obţinute pentru a intra în conturile de pe Facebook, Instagram, SnapChat sau Dropbox ale victimelor.

În contul unei victime a găsit discuţii cu tematică sexuală şi fotografii cu conţinut sexual explicit, pe care le-a expediat altor persoane, iar de pe alt cont a copiat pozele găsite și a inițiat conversații cu prietenii victimei. Procurorii DIICOT Iaşi au reţinut în rechizitoriu 7 conturi accesate ilegal de timişorean.

Conform legii, în cazul infracţiunilor pentru care pedeapsa maximă este de 7 ani de închisoare, poate fi încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Acesta îi asigură inculpatului o pedeapsă redusă cu o treime, simplificând pe de altă parte derularea anchetei penale şi a procesului. Propunerea a fost acceptată de magistraţii Tribunalului Iași.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30