fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Mihai Vizitiu (Foto: Adevărul) Mihai Vizitiu (Foto: Adevărul)

Un polițist care a împușcat mortal un bărbat în timpul unei misiuni, condamnat la doi ani cu suspendare


Un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, care a împuşcat mortal un bărbat în timpul unei misiuni, în anul 2018, a fost condamnat, joi, de magistrații Tribunalului Iași la doi ani de închisoare cu suspendare.

„Condamnă pe inculpatul Vizitiu Mihai, la pedeapsa de doi ani închisoare, pentru săvârşirea, în data de 15 martie 2018, a infracţiunii de ucidere din culpă (...) Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de doi ani şi nouă luni, calculat conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal", se arată în decizia magistraţilor de la Tribunalul Iaşi.

Totodată, instanţa a dispus luarea măsurilor asigurătorii asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului Vizitiu Mihai, prin instituirea unui sechestru asupra acestora, în vederea recuperării despăgubirilor civile acordate în cauză. Poliţistul trebuie să achite 20.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat şi să plătească în solidar cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui suma de 20.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare efectuate de două persoanele constituite ca părţi civile în proces, transmite Agerpres.

Avocata familiei tânărului împuşcat, Oana Iovu, s-a declarat nemulţumită de sentinţă.

„Sentinţa este netemeinică atât ca încadrare de drept cât şi faţă de valorile sociale încălcate de o persoană ce exercita o funcţie a autorităţii de stat. Este o sentinţă împotriva căreia vom formula sub toate aspectele calea legală de atac în vederea restabilirii normelor juridice, sociale şi morale încălcate de inculpat", a declarat presei Oana Iovu.

În anul 2018, un tânăr a fost împuşcat accidental în cap de un poliţist care îl urmărea, în urma unor informaţii că acesta se afla la volanul unei maşini, deşi avea permisul de conducere suspendat. Bărbatul a murit la puţin timp după ce a fost preluat de un echipaj medical, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viaţa.

Bărbatul în cauză avea 26 de ani şi era din comuna Puşcaşi, judeţul Vaslui. El fusese condamnat pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis. Totodată, în anul 2017 el provocase un accident rutier, fără victime. I s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, dosarul fiind în lucru la momentul incidentului.

Iniţial, s-a anunţat că poliţistul va fi cercetat pentru omor, ulterior, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, s-a primit o ordonanţă de schimbare a încadrării juridice faţă de poliţist, din omor, în ucidere din culpă. Ancheta în acest caz a fost instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Ulterior, la solicitarea avocatului familiei tânărului decedat, dosarul a fost preluat de Parchetul General.

Poliţistul Mihai Vizitiu a fost pus o perioadă la dispoziţia şefului IPJ Vaslui. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, acestuia i-ar fi fost desfăcut contractul de muncă.

 

Sursa: Agerpres


 
Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac