fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Condamnare definitivă la închisoare pentru 9 membri ai unei grupări care obliga minori să fure în Iași și Paris (VIDEO)

Condamnare definitivă la închisoare pentru 9 membri ai unei grupări care obliga minori să fure în Iași și Paris (VIDEO)


Curtea de Apel Iaşi a hotărât menţinerea pedepselor cu închisoarea, cuprinse între 4 ani şi 9 ani şi 10 luni, decise în primă instanţă de Tribunalul Iaşi, pentru 9 membri ai unei grupări care obliga minori să fure în Iaşi şi Paris, informează un comunicat de presă transmis, marţi, de DIICOT.

„Prin sentinţa penală din 9 decembrie 2020 a Tribunalului Iaşi, s-a dispus condamnarea a 9 inculpaţi, trimişi în judecată prin rechizitoriul din data de 9 noiembrie 2017 al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Iaşi, la pedepse cu închisoarea în regim de executare, cuprinse între 4 ani şi 9 ani şi 10 luni. Prin aceeaşi hotărâre, s-a dispus obligarea inculpaţilor la plata către părţile civile a unor despăgubiri civile cu titlu de daune morale în cuantum de 30.000 lei, confiscarea sumei de 17.398 de euro şi obligarea la plata cheltuielilor judiciare în cuantum de 82.700 lei. Hotărârea instanţei de judecată a rămas definitivă prin decizia penală din data de 23 iunie 2022 a Curţii de Apel Iaşi", se menţionează în comunicatul DIICOT, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, în perioada 2015 - 2017, pe raza municipiului Iaşi, a fost constituit un grup infracţional organizat care a acţionat pe linia traficului de minori. Capii reţelei exploatau minori cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, care erau obligaţi să comită furturi din buzunare, din genţi sau din incinta unor societăţi comerciale. Ulterior bunurile erau însuşite de către membrii grupului.

„Membrii grupului şi-au determinat propriii copii minori, uneori prin violenţă, ca, zilnic, să se deplaseze pe raza municipiului Iaşi, cu predilecţie în mijloacele de transport în comun, staţiile RATP şi în incinta marilor complexe comerciale unde, în grup, comiteau furturi din buzunare sau din genţi, constând în portofele, aparate telefonice, sume de bani", menţionează DIICOT.

Potrivit sursei citate, o parte dintre minori erau transportaţi la Paris, unde erau determinaţi să fure, vizaţi fiind turiştii aflaţi în locurile aglomerate din centrul oraşului. Bunurile sustrase şi sumele de bani au fost expediate din Franţa în România prin intermediul coletelor, unor terţe persoane sau prin sistemul de transfer monetar internaţional.

Article image
70 de copii fac parte dintr-o reţea de români care se ocupa cu furtul şi cerşetoria la Paris. Procurorii DIICOT, în colaborare cu autorităţile franceze, au descoperit că minorii erau „şcoliţi” acasă, înainte să fie trimişi în străinătate. Anchetatorii au făcut 25 de percheziţii în Iaşi şi Prahova şi au ridicat peste 120 de suspecţi.   Peste 300 de poliţişti şi jandarmi români şi francezi, au participat la percheziţii. Din...
Autor cristi tanasa Slideshow HOMEPAGE 20 Iunie 2017

Pentru documentarea activităţii desfăşurate de grupul infracţional organizat pe teritoriul Franţei, a fost constituită o echipă comună de anchetă cu autorităţile judiciare din Franţa.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: