fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: Facebook/EPPO Foto: Facebook/EPPO

Parchetul European: 12 persoane, reținute în urma perchezițiilor desfășurate concomitent în România și Austria


Un număr de 160 de percheziții domiciliare au fost efectuate concomitent de polițiști la adrese din România și Austria, în cursul zilei de ieri, fiind reținute 12 persoane, informează ppo.europa.eu.

„În urma activităților de investigație și a perchezițiilor domiciliare din România și Austria din 28 iunie 2022, Parchetul European a formulat acuzații oficiale împotriva a 12 persoane pentru: participare la un grup infracțional organizat, folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente false sau inexacte ori declarații incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, obținerea ilegală de fonduri naționale, spălare de bani”, se precizează în informare, conform G4Media.

Față de cei 12 inculpați, dintre care patru funcționari publici, s-a propus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei pentru Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Municipiului București.

În urma perchezițiilor de ieri și fără a avea încă un inventar complet, a fost confiscată o cantitate semnificativă de probe, precum și zeci de mii de euro, vehicule de lux și o armă de foc. Procedurile de confiscare a bunurilor imobile, a bunurilor și a sumelor de bani ale inculpaților până la concurența valorii prejudiciului sunt în curs de desfășurare.

Este important de menționat că, pentru a obține fonduri europene și naționale în interes personal, inculpații au acționat în moduri foarte ingenioase.

De exemplu:

  • Declararea existenței unor întreprinderi mici și mijlocii de producție în case abandonate sau aparținând unor persoane în vârstă;
  • Utilizarea de fotografii ale aceluiași echipament presupus a fi achiziționat în mai multe dosare de proiect depuse în vederea obținerii de fonduri;
  • Plata de servicii fictive între societăți controlate de membrii grupului;
  • Angajarea fictivă, doar în scris, în mod repetat, a acelorași persoane în mai multe societăți care au depus documentația în vederea obținerii de fonduri europene sau naționale.
  • Efectuarea de plăți externe către o societate austriacă controlată de membrii grupului sub pretextul achiziționării de echipamente sau pentru facturi cu conținut ireal.

Sursa: G4Media


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac