fbpx
 
Foto: Obiectiv de Suceava Foto: Obiectiv de Suceava

Familie din Suceava lăsată fără copii: minorii erau puși să muncească pe brânci la o fermă de măgari


Mai mulți copii au fost forțați ani la rând de părinții lor să muncească la o fermă de măgari din Suceava. Totul a ieșit la iveală după ce o fetiță a fugit de acasă și a mers la Protecția Copilului pentru a povesti ce li se întâmplă.

În 2015, cazul copiilor a devenit cunoscut prin prisma faptului că micuții încercau să convingă oamenii să facă poze cu măgarii în schimbul unui leu. Atunci, trei dintre copii au fost plasați în regim de urgență la un asistent maternal profesionist. Tatăl copiilor susținea că ideea cu fotografiatul măgarilor a aparținut unuia dintre copii, notează Obiectiv de Suceava.

Cazul a fost investigat și monitorizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava și Primăria Grănicești, dar din lipsă de dovezi și fără o plângere de abuz, copiii s-au întors la familie.

În anii următori, familia a continuat să forțeze copiii să lucreze.

Acum, după ce unul dintre minori a fugit de acasă și a mers la Protecția Copilului, familia a rămas fără copii.

„În data de 25.05.2022, una dintre minorele familiei Florescu, cu domiciliul în comuna Grănicești, sat Iacobești, s-a prezentat la sediul DGASPC Suceava și a solicitat instituirea unei măsuri de protecție, deoarece este abuzată atât fizic, cât și emoțional, precum și exploatată prin muncă de către tată. Minora a mai precizat faptul că cei doi frați ai săi, o soră în vârstă de 17 ani și un frate în vârstă de 8 ani, sunt în aceeași situație, sunt amenințați, loviți și treziți la orele 4 ale dimineții pentru a îngriji cei 60 de măgari pe care îi crește familia. Pentru minora în cauză s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgență la asistent maternal profesionist, începând cu data de 25.05.2022”, a informat purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc.

„Omul (tatăl, n.r.) împrăștie tot felul de minciuni, pentru a atrage mila oamenilor, însă acum situația s-a lămurit. Un copil a reușit să fugă de acasă și a povestit Protecției Copilului totul, așa că familia Florescu a rămas fără copii”, a explicat primarul Gheorghe Nuțu.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: