fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Doi români prinși în mașină cu 8 indieni, arestați pentru trafic de migranți

Doi români prinși în mașină cu 8 indieni, arestați pentru trafic de migranți


Poliţiştii de frontieră din Timișoara în cooperare cu lucrători din cadrul SPF Jimbolia și SPF Lunga au depistat în pe comunicația DN59A, între Jimbolia și Cărpiniș opt cetăţeni indieni, care au încercat să intre ilegal în Romania din Serbia, sprijiniţi de doi cetățeni români. Șoferii autoturismelor au fost arestați preventiv pentru infracțiunea de trafic de migranți.

„În data de 09.07.2022 în jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara în cooperare cu lucrători din cadrul SPF Jimbolia și SPF Lunga au desfășurat o acțiune privind prevenirea şi combaterea traficului de migranți în zona de frontieră, ocazie cu care a fost organizat un filtru pe DN 59A, între localitățile Jimbolia și Cărpiniș.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea unui autoturism marca VW Bora, înmatriculat în România, despre care existau suspiciuni că şoferul transportă migranți din zona de frontieră.

În urma controlului efectuat, s-a constatat că șoferul și pasagerul din dreapta sunt cetățeni români, iar în interiorul maşinii se aflau opt cetățeni străini, fără documente de identitate asupra lor. Cei opt cetățeni străini și cei doi români au fost conduși la sediul instituției pentru cercetări”, arată reprezentanții Poliției de Frontieră.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei opt străini sunt din India, cu vârste cuprinse între 17 şi 34 de ani, declarând că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde cu intenția de a ajunge în Vestul Europei cu sprijinul cetățenilor români.

„În cauza polițiștii de frontieră efectuază cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii ,,trecere frauduloasă a frontierei de stat", pentru pasagerii autoturismului.

Totodată, șoferul și pasagerul, care au sprijinit grupul de migranţi, sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar pe numele lor, judecătorul de dreptul si libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile”, mai spun reprezentanții Poliției de Frontieră.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: