fbpx
 
30 de ani de închisoare pentru un angajat al unei fundații creștine care a bătut și a abuzat sexual copiii pe care-i avea în grijă

30 de ani de închisoare pentru un angajat al unei fundații creștine care a bătut și a abuzat sexual copiii pe care-i avea în grijă


Judecătoria Miercurea Ciuc l-a condamnat pe Sz. K. la 30 de ani de închisoare cu executare pentru fapte de viol, agresiune sexuală, corupere sexuală și rele tratamente săvârșite împotriva minorilor. Sentința încă nedefinitivă a fost pronunțată pe 29 iunie, după un an de judecare, la 5 ani și jumătate după ce Fundația Sfântul Francisc din Deva, înființată de Csaba Böjte, a desfăcut contractul de muncă al educatorului Sz. K, scrie atlatszo.ro.

Toate actele au fost comise repetat, rechizitoriul enumerând numele a peste zece copii. Judecătorul a găsit dovezi de viol în două dintre cazuri. Majoritatea copiilor au suferit agresiune și corupere sexuală cât și abuzuri fizice, bătăi aspre pe parcursul anilor. În ambele cămine în care a lucrat Sz. K., acesta și-a ochit cel puțin câte un copil pe care îl bătea cu brutalitate. Pe fiecare copil l-a amenințat cu bătaie sau cu uciderea familiilor lor pentru ca aceștia să nu îndrăznească să denunțe abuzurile sale către alți adulți.

Majoritatea victimelor numitului Sz. K. erau minori, copii mici, în momentul comiterii infracțiunilor. Dintre aceștia doar patru au ajuns la vârsta majoratului până în momentul începerii procesului și anume până în aprilie 2021. Mai mulți sunt încă elevi de generală.

Instanța a acordat daune între zece și optzeci de mii lei pentru victimele care le-au solicitat. A dispus confiscarea totală a averii autorului faptelor în valoare de 600.000 lei pentru a garanta achitarea daunelor la un moment dat. De asemenea, a dispus interzicerea exercitării oricărei activități în care ar putea intra în contact cu minori, interzicându-i să intre pe raza localităților Băile Tușnad și Imper. I s-a interzis participarea la orice eveniment public, cultural organizat de Fundația Sfântul Francisc din Deva, să se apropie mai mult de 5 m de victime timp de 5 ani și să comunice cu acestea personal, prin intermediar sau prin orice mijloace online. L-a obligat să depună probe biologice pentru ca instanța să îi înregistreze profilul genetic.

La 30 iunie a fost depus un apel împotriva pedepsei deosebit de aspre, pronunțate în dosarul abuzurilor asupra minorilor aflați în grija Fundației Sfântul Francisc. Din informațiile obținute de la purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Miercurea Ciuc reiese că procuratura a transmis apelul respectiv, iar la 13 iulie și inculpatul a depus cererea sa de apel.

Citește mai mult pe atlatszo.ro

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: