fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Arhiepiscopul Tomisului scapă de amenda primită pentru că nu a respectat izolarea

Arhiepiscopul Tomisului scapă de amenda primită pentru că nu a respectat izolarea


Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, câștigă procesul cu Poliția Română și scapă de o amendă de 1.000 de lei pe care a primit-o pentru nerespectarea izolării la domiciliu. 

Este vorba despre una dintre cele trei amenzi primite de Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, în luna ianuarie, pentru că nu ar fi respectat carantina.

Amenda a fost anulată, marţi, de Judecătoria Constanţa, decizia instanţei nefiind definitivă.

„IPS Teodosie, amendat de către Poliția din Constanța că nu a respectat măsura abuzivă a izolării la domiciliu, câștigă procesul cu Poliția Română și anulează amenda de 1.000 de lei dar se și constată că slujba din 24 ianuarie de pe faleza cazinoului din Constanța a fost săvârșită in mod legal. Procesul l-am pornit în ianuarie, iar opt luni de zile am reușit să dovedim că IPS Teodosie a fost amendat pe nedrept și „izolat” în mod abuziv”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

De asemenea, instanța de judecată a constatat și că slujba din 24 ianuarie pe care IPS Teodosie a săvârșit-o pe faleza cazinoului din Constanța a fost legală.

Judecătoria Constanţa a decis să admită în parte plângerea formulată de Teodosie Petrescu împotriva Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

„Admite în parte plângerea contravenţională formulată de petentul P. T. în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa. Anulează în parte procesul verbal seria PF nr. 0089507 din data de 24.01.2022, cu referire la contravenţia prevăzută şi sancţionată de art. 65 lit. i) şi art. 66 lit. b) din Legea nr. 55/2020, pentru care s-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 1.000 lei. Menţine în rest procesul verbal ca legal şi temeinic. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, este decizia pe scurt dată de Judecătoria Constanța.

IPS Teodosie a fost amendat, în ianuarie, de trei ori, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 3.000 de lei.

Prima amendă a fost luată de IPS Teodosie în timp că a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa.

A doua sancţiune a venit la o manifestare culturală dedicată Zilei Unirii Principatelor, pe faleza Cazinoului. Ultima amendă i-a fost dată Arhiepiscopului Tomisului în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis la conferinţa „România, vechea vatră a Europei”, susţinută de către acad. prof. Constantin Barbu, scrie news.ro

Arhiepiscopul Tomisului se afla în carantină deoarece revenise din Iordania, ţară care se afla atunci în zona roşie. El a atacat şi decizia de carantină, dar cererea sa a fost respinsă de către două instanţe.

Celelalte două amenzi au fost, de asemenea, contestate de către Arhiepiscopul Tomisului, termenele acordate în cele două dosare fiind 28 septembrie, respectiv 26 octombrie.

 

Sursa: Știrile PRO TV


ROGESI

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Cartierul Austriac