fbpx
 
Membru al celebrei celule teroriste Beatles din ISIS, arestat pe aeroportul Luton. Gruparea a ucis prin decapitare zeci de ostatici occidentali

Membru al celebrei celule teroriste Beatles din ISIS, arestat pe aeroportul Luton. Gruparea a ucis prin decapitare zeci de ostatici occidentali


Un bărbat acuzat că a fost membru al unei celule celebre a grupării Statul Islamic (ISIS) a fost arestat pentru terorism în Marea Britanie.

Aine Davis a ajuns pe aeroportul Luton după ce a fost eliberat dintr-o închisoare din Turcia, unde ispășea o pedeapsă de șapte ani și jumătate pentru că ar fi făcut parte din gruparea teroristă Beatles.

Beatles a omorât 27 de ostatici, inclusiv jurnaliști și lucrători umanitari, potrivit BBC, citat de News.

Însă Davis a respins în instanță acuzațiile că ar fi fost în grupare.

Bărbatul se află acum în custodia poliției și a fost arestat sub Legea terorismului din 2000, pentru infracțiuni precum deținerea de articole cu obiective teroriste și strângere de fonduri cu acest scop.

Beatles ar fi fost o grupare formată din patru membri, care ar fi crescut în vestul Londrei și s-ar fi oferit voluntari pentru lupte ale ISIS în Siria și ar fi păzit ostatici din Occident.

Autoritățile americane au spus că Beatles a ucis 27 de ostatici, mulți dintre aceștia fiind decapitați și fiind suprinși pe filmări distribuite la nivel global.

Davis a fost condamnat în trecut pentru infracțiuni legate de droguri şi a fost închis în 2006 pentru posesie de armă de foc.

După ce s-a convertit la islam, şi-a schimbat numele în Hamza şi l-a întâlnit pe Mohammed Emwazi, cunoscut sub porecla de Jihadi John de către presă.

Cei doi făceau parte dintr-un grup care a radicalizat musulmani care locuiau în Londra. Davis a plecat din Marea Britanie pentru a se alătura Statului Islamic în 2013.

El a fost arestat în apropiere de Istanbul în 2015 şi a fost condamnat de un tribunal din Turcia doi ani mai târziu pentru că a fost un membru de rang înalt al unei organizaţii teroriste.

La procesul său, Davis a recunoscut că îl cunoştea pe Emwazi pentru că se ruga în aceeaşi moschee din vestul Londrei, dar a negat că ar fi fost prietenul acestuia sau membru al grupului „IS Beatles”.

Acţiunile grupului ar fi dus la moartea a patru ostatici americani: jurnaliştii James Foley şi Steven Sotloff şi lucrătorii umanitari Kayla Mueller şi Peter Kassig. Totodată, Beatles ar fi fost în spatele morții lucrătorilor umanitari britanici David Haines şi Alan Henning şi a jurnaliştilor japonezi Haruna Yukawa şi Kenji Goto.

Emwazi a fost ucis în Siria în 2015. Ceilalţi doi membri ai grupului se află în custodie în SUA după ce au fost capturaţi de forţele kurde din Siria în 2018.

Alexanda Kotey ispăşeşte o condamnare pe viaţă, iar El Shafee Elsheikh urmează să fie condamnat mai târziu în august în SUA, după ce a fost găsit vinovat în aprilie.

Kotey a pledat vinovat de opt infracţiuni, inclusiv de luare de ostatici letală şi conspiraţie pentru susținerea teroriştilor, în timp ce Elsheikh a fost găsit vinovat de acuzaţii precum luarea de ostatici letală şi conspiraţie pentru crimă, în urma unui proces.

Ambilor bărbaţi li s-a retras cetăţenia britanică în 2018.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30