fbpx
 
Demascat de REPORTER, șeful de la Investiții a fost dat afară de Chirica. Părpăliță, scos și din echipa de fotbal a primarului

Demascat de REPORTER, șeful de la Investiții a fost dat afară de Chirica. Părpăliță, scos și din echipa de fotbal a primarului


Primarul a găsit vinovatul pentru întârzierile la marile investiții ale Primăriei

Adevăratul șef la Investiții a devenit acum pensionarul Dumitru Tomorug, readus de Mihai pe contract de consilier

Culmea, nici Tomorug nu fusese competent în ultimii ani înainte de pensionare, primarul reproșându-i public ineficiența și „confiscându-i” mașina de serviciu

REPORTER DE IAȘI dezvăluise faptul că Marius Părpăliță a picat concursul de șef de la Investiții cu nota 4,80, dar că făcea parte din anturajul primarului, jucând fotbal cu acesta la Ciric

Acum, l-au scos și din echipă: nu mai este agreat în preajma lui Mihai Chirica

Marius Părpăliță este fostul șef interimar la Investiții Proprii în cadrul Primăriei Iași, după ce a fost eliberat din funcție de către primarul Mihai Chirica și retrimis la Biroul Reglementare Transporturi Urbane.
Părpăliță picase concursul de șef Serviciu organizat special pentru el, luând doar 48 de puncte dintr-un total de 100. Cu toate acestea, primarul trecuse peste slăbiciunile amicului său și l-a fixat în post, printr-o dispoziție pe care acum nu a mai prelungit-o.
Fostul șef de la Investiții a căzut total în dizgrație: nu mai merge nici la partidele de fotbal cu primarul, de la Ciric.

Marius Părpăliță, cărătorul de mingi al fotbalistului Mihai Chirica. Distracția era bună, investițiile Primăriei în schimb erau în aer

Oficial: nu se mai putea

Marius Părpăliță nu mai putea fi numit cu delegare pentru încă 6 luni la conducerea Investițiilor, deoarece două dispense într-un singur an nu mai sunt posibile prin noul Cod Administrativ, dacă acea persoană nu este titulară pe post, prin concurs.
Dar chiar și așa, Mihai Chirica îi putea păstra lui Marius Părpăliță dreptul de semnătură pe actele de la Investiții Proprii, printr-o dispoziție care îi dădea prerogative de șef din calitatea de simplu funcționar. Dar primarul nu a dorit, oferind acest favor unui alt angajat, iar pe Marius Părpăliță l-a retrimis la Reglementare Transporturi, de unde provenea.
Dizgrația fostului șef interimar este totală: Mihai Chirica nu-l mai primește nici la partidele de fotbal de la Ciric, unde „selecția” se face pe bază de afinități cu primarul. Surse credibile au spus pentru REPORTER că Părpăliță ar fi atât de afectat încât a anunțat că se gândește să plece de tot din Primărie.

Chirica a găsit țapul ispășitor pentru întârzierile din Primărie

În ultimele luni, Marius Părpăliță a avut ca sarcină, alături de alte departamente, realizarea PUZ pentru Depou Dacia și PUZ-ul pentru zona Moara de Vânt, care include și Spitalul Regional de Urgențe.
Surse autorizate din Primărie spun că el ar fi fost găsit vinovat pentru întârzierile nepermise în proiectul de investiții privind conectarea corpurilor UAIC la magistrala CET. Acest proiect este înghețat de 6 ani, iar REPORTER DE IAȘI și alte publicații au atras public atenția asupra acestui eșec.
Universitatea Cuza mai are un proiect pregătit, pentru realizarea unei școli gimnaziale în parteneriat cu Liceul Economic 2 de pe strada Sf. Andrei. Și în acest caz documentația este mult întârziată.
În acest moment, Mihai Chirica a găsit țapul ispășitor. În prezent, conducătorul de facto al Direcției de Investiții este Dumitru Tomorug, fost director tehnic, actual pensionar și consilier al primarului Mihai Chirica pe probleme de investiții. Dumitru Tomorug și-a manifestat de mai multe ori nemulțumirea față de activitatea lui Părpăliță.
„Influența lui Tomorug a crescut mult în ultimele luni și miza este accesul la primar și relațiile directe cu furnizorii și executanții de contracte. Cine e șef are pâinea și cuțitul în mână”, au explicat pentru REPORTER surse autorizate din Primăria Iași.

Marius Părpăliță, genul de personaj ambiental care mergea la meciuri cu ștabii din Primărie și era privit ca un locotenent obedient și loial

Părpăliță: „Respect decizia primarului”

Contactat de REPORTER DE IAȘI, Marius Părpăliță a confirmat că nu mai este șef interimar la Investiții Proprii, precizând că este decizia primarului Mihai Chirica de a nu prelungi delegarea. „Așa cum numirea a fost decizia domnnului primar, la fel a fost și cea de a nu prelungi această numire. Nu intenționez să plec din Primărie cum ați auzit. Acum sunt în concediu”, a  precizat funcționarul.
În Primăria Iași, Părpăliță a intrat în anul 2018. A fost funcționar la Centrul de Telesupraveghere a Traficului, apoi la Biroul Reglementare Transporturi Urbane. La Serviciul Investiții Proprii, pe care l-a condus până acum, a ajuns în locul Biancăi Cernescu Parteni, plecată prin demisie.
Concursul pentru postul d e șef Investiții a fost organizat pe 15 decembrie 2021, cu titlul „de promovare” - deschis exclusiv angajaților din Primărie. S-au înscris trei candidați: Părpăliță, Anca Gavriluță și dirigintele de șantier Dan Gherghel. Nici unul dintre ei nu a luat nota minimă pentru a fi admis.

Article image
Marius Părpăliță spune că nu a stat cu cartea în mână, dar se descurcă Concursul a fost unul intern, o anomalie permisă de ANFP Unul din concurenți a amenințat cu DNA, astfel că nu s-a putut umbla la subiecte Chirica și-a numit prietenul pe funcția de șef Investiții în Primărie, deși acesta luase sub 5 la concurs Înainte, șefă fusese Bianca Cernescu, prietenă din tinerețe cu soția primarului, pe vremea când făceau selfi...
Autor cristi tanasa Anchete 02 Iunie 2022


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30