fbpx
 

Sechestru pus pe o parte din averea lui Igor Dodon: peste 2 milioane de lei, găsiți la percheziții


Procuratura Anticorupție din Republica Moldova a anunțat că la perchezițiile făcute la locuința fostului președinte Igor Dodon și la cea a mamei acestuia au fost găsiți peste 2 milioane de lei, o parte în valută, fiind pus sechestru pe această sumă. De asemenea, procurorii cer prelungirea mandatului de arest la domiciliu în cazul lui Dodon, scrie presa de la Chișinău.

Conform procurorilor, a fost pus sechestru pe suma totală de 2.145.000 lei, banii fiind găsiți la domiciliul fostului șef de stat, într-o mașină a acestuia, dar și la locuința din Sadova a mamei fostului președinte, scrie tv8.md.

Presa de la Chișinău reamintește că în 23 iunie procurorii anticorupție au pus sechestru pe casa și terenul din Chișinău ale lui Dodon, precum și pe terenuri și imobile deținute de acesta prin interpuși.

De asemenea, Procuratura Anticorupție a anunțat miercuri că a cerut prelungirea cu alte 30 zile a mandatului de arest la domiciliu în cazul lui Igor Dodon, conform deschide.md.

În 24 mai, fostul președinte al Republicii Moldova a fost reținut într-un dosar de trădare şi îmbogăţire ilicită, cunoscut sub denumirea „Dosarul Sacoşa”.

Dodon a fost președinte al Republicii Moldova între 2016 și 2020 după ce a câștigat alegerile prezidențiale din noiembrie 2016 într-un scrutin marcat de mari probleme de vot în diaspora.

Igor Dodon s-a facut cunoscut în special prin mesajul său puternic pro-rus, el susținând departarea de UE, denunțarea acordului de asociere cu UE și aderarea Moldovei la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

De altfel, el și-a exprimat public, în repetate rânduri, admirația față de președintele rus Vladimir Putin, spunând că dorește să fie pentru Moldova un lider așa cum Putin este pentru Rusia.

El a pierdut alegerile prezidențiale din noiembrie 2020 în fața candidatei pro-europene Maia Sandu care a obținut 57,75% din voturi.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30