fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Sergiu Florea a cerut eliberarea condiționată, la 12 ani de la crima din căminul Facultății de Medicină. Complicea sa a fost deja eliberată

Sergiu Florea a cerut eliberarea condiționată, la 12 ani de la crima din căminul Facultății de Medicină. Complicea sa a fost deja eliberată


Sergiu Florea, criminalul din căminul Facultății de Medicină din Timișoara, a cerut eliberarea condiționată, la doisprezece ani după crima din 2009. Complicea sa, fosta studentă Carmen Șatran, ex-Bejan, a fost deja eliberată condiționat.

Sergiu Florea execută o pedeapsă de 19 ani și 8 luni pentru uciderea lui Trifu Schrott, crimă pe care a comis-o în 2009, împreună cu iubita sa de atunci, Carmen Șatran, chiar în căminul Facultății de Medicină.

Carmen Șatran, la data faptelor Bejan, a fost deja eliberată condiționat după mai multe încercări și o perioadă petrecută după gratii de 13 ani din pedeapsa de 19 ani și 8 luni la care a fost condamnată pentru crima din 2009. Acum s-a împlinit și termenul la care iubitul ei de atunci, Sergiu Florea, a avut posibilitatea să solicite eliberarea condiționată, dar magistrații nu au dispus eliberarea acestuia. Mai are posibilitatea să încerce după nouă luni, relatează publicația Arad Online.

Potrivit magistraților Judecătoriei Vaslui, deși tânărul a avut un comportament pozitiv pe perioada executării pedepsei și a participat la numeroase programe după gratii și chiar și-a îndeplinit fracția de pedeapsă ce îi permite să solicite eliberarea condiționată, acesta va rămâne în închisoare încă 9 luni.

Sergiu Florea a executat ultima parte din pedeapsă în regim semideschis, la Penitenciarul Vaslui. După împlinirea acestui termen, tânărul se va putea adresa din nou instanței pentru solicitarea eliberării condiționate.

„Până la data de 25.07.2022, condamnatul a executat efectiv 4.741 zile închisoare, i se consideră executate suplimentar ca măsura compensatorie pentru executarea măsurii arestării preventive, pedepsei, măsurii educative în condiţii necorespunzătoare un număr de 48 zile şi i se consideră ca executate ca urmare a muncii prestate 619 zile, în total fiind 5.408 zile câştigate şi executate”, a arătat instanța.

Instanța, deși a apreciat pozitiv evoluția lui Sergiu Florea, a considerat că acesta nu trebuie eliberat la acest moment.

„Raportând criteriile prevăzute de lege la situaţia petentului condamnat, precum şi la actele aflate la dosarul cauzei, instanţa constată că petentul condamnat a executat fracţia de pedeapsă stabilită în mod obligatoriu de lege, însă această împrejurare nu îi conferă un drept, ci doar o vocaţie la acordarea beneficiului liberării condiţionate, oportunitatea acordării liberării condiţionate fiind lăsată exclusiv la latitudinea instanţei de judecată. Cu toate că petentul a avut un comportament pozitiv pe durata executării pedepsei, fiind recompensat de 66 ori, fără a fi sancţionat disciplinar, instanţa nu poate ignora natura şi gravitatea infracţiunii pentru care acesta a fost condamnat şi gradul de pericol social ridicat al acesteia – omor. Astfel, instanţa reţine că eforturile deținutului trebuie să fie considerabile în situația în care acestora li se opune gravitatea infracţiunii și profilul infracţional al persoanei condamnate, a căror existenţă a fost pe deplin dovedită prin comiterea unei infracţiuni extrem de grave”, arată Judecătoria Vaslui.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: