fbpx
 
Infirmierul din Sibiu arestat pentru că ar fi violat trei femei vrea daune morale de 100.000 de euro

Infirmierul din Sibiu arestat pentru că ar fi violat trei femei vrea daune morale de 100.000 de euro


Infirmierul arestat pentru că ar fi violat trei femei la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu a dat unitatea în judecată și cere despăgubiri de 100.000 de euro.

Acum, managerul spitalului vrea să angajeze avocați, dar are nevoie de aprobarea Consiliului Local.

Conducerea Consiliului Județean cere votul consilierilor pentru a angaja avocați pentru a reprezenta în mai multe procese Spitalul de Psihiatrie. Proiectul se află pe ordinea de zi a ședinței din această lună. Se motivează prin faptul că în această instituție există doar doi consilieri juridici care au un „volum de muncă foarte ridicat”.

Unul din procesele spitalului care are nevoie de avocați este cel al infirmierului acuzat că ar fi violat trei femei internate aici,. Bărbatul cere daune morale de 100.0000 de euro pentru că nu a mai fost lăsat să-și desfășoare activitatea pe secția unde obișnuia să lucreze anterior scandalului, relatează publicația Turnul Sfatului.

„Spitalul Clinic de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” Sibiu se află în proces de acreditare, iar unul dintre cei doi consilieri juridici este implicat în activitatea de actualizare a referințelor bibliografice legislative din peste 200 de proceduri de la nivelul spitalului, întrucât acestea trebuie să respecte standardele de acreditare”, se arată în documentul transmis CJ Sibiu.

Se cere angajarea unui avocat specializat în dreptul muncii, „în condițiile în care este posibil să existe un impact negativ pe care cele două cauze îl pot avea asupra spitalului, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al imaginii, întrucât reclamantul din dosarul nr. 2105/85/2022 se află momentan în arest preventiv și a fost de curând subiectul unui articol de presă, necesitatea fiind reprezentată atât de complexitatea cauzelor, cât și de caracterul de noutate pe care îl prezintă acestea celor doi consilieri juridici angajați, întrucât aceștia nu au mai avut, anterior, experiența unor dosare cu obiect similar”, se precizează în expunerea de motive a proiectului.

Infirmierul solicită Instanței de judecată obligarea Spitalului Clinic de Psihiatrie ,,Dr. Gheorghe Preda” Sibiu la plata sumei de 100.000 de euro, „reprezentând daune morale, ca urmare a emiterii unei note emise de către spital prin care angajatul urmează să își desfășoare activitatea din cadrul Secției Clinice Psihiatrie II în cadrul Camerei de gardă, act emis ca urmare a existenței a trei declarații din partea unor paciente cu privire la faptul că au fost supuse unor acte de agresiune sexuală și viol de către angajatul contestator”.

Miercuri, infirmierul acuzat că ar fi violat trei paciente, a refuzat să-și desfășoare munca în sectorul dispus de conducerea spitalului, cerând să fie lăsat să muncească acolo unde obișnuia înainte de lansarea acuzațiilor, arată sursa citată.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31