fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Gheorghe Dincă, „Monstrul din Caracal”, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Gheorghe Dincă, „Monstrul din Caracal”, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare


Gheorghe Dincă și-a aflat sentința din dosarul Caracal în care este acuzat de omor, trafic de persoane și viol.

Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, pedeapsa maximă cerută de procurori.

Este pedeapsa maximă pe care o poate primi, conform legii, o persoană în vârstă de peste 65 de ani.

De asemenea, Dincă trebuie să le plătească daune morale de 700.000 familiilor celor două tinere. În aceste condiții, a fost menținut sechestrul asupra bunurilor bărbatului.

Sentinţa poate fi contestată cu apel în termen de 10 zile. Instanţa s-a pronunţat în Cazul Caracal după mai multe amânări.

Pedepsele cumulate pentru toate infracțiuniile pentru care a fost găsit vinovat Gheorghe Dincă ajung la 108 ani de închisoare.

Aurel Moldovan, avocatul Alexandrei Măceșanu: „Voi face apel împotriva acestei sentințe ca fiind nelegală și netemeinică având în vedere probele administrate în cauza din care rezultă că Gheorghe Dincă nu este autorul celor două crime pentru că ele nu există în realitate. Aici este vorba de un trafic internațional de persoane, de viol, de profanare de cadavre și morminte și de lipsire de libertate. Eu personal cred că fetele trăiesc, pentru că ele au fost traficate și nimeni nu ar dori să omoare două tinere care pot produce bani”.

La Tribunalul Olt, unde cauza s-a judecat pe fond, audierile s-au încheiat în luna mai, apoi a fost fixat termen pentru deliberare şi pronunţare în luna iunie, amânate însă până astăzi.

Dincă şi un presupus complice, Ştefan Risipiţianu, au fost trimiși în judecată în 2020 pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre.

Potrivit procurorilor DIICOT, Dincă a răpit-o, în 14 aprilie 2019, pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dus-o la casa sa din Caracal, unde a ținut-o timp de trei zile imobilizată de pat, legată la ochi și a violat-o de mai multe ori.

În 24 iulie 2019, Dincă a răpit-o din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, și a dus-o la locuinţa sa din Caracal. Și cea de-a doua victimă a fost imobilizată de pat cu un lanţ, legată și violată.

El este acuzat că a sunat familia tinerei pentru a induce ideea că aceasta a plecat din România, iar când s-a întors acasă, acesta a observat că fata a reuşit să desfacă lanţul cu care era legată de pat, să îşi scoată banda adezivă de la ochi şi că ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră. Atunci, Dincă a lovit-o, a sugrumat-o provocând decesul, apoi i-a ars trupul.

Risipițianu a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Gheorghe Dincă se află în arest, în penitenciarul din Craiova.

 

Sursa: Digi24

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31