fbpx
 
Un bucureștean care și-a tăiat brățara de monitorizare de la picior a fost arestat preventiv

Un bucureștean care și-a tăiat brățara de monitorizare de la picior a fost arestat preventiv


Judecătoria Sectorului 5 a admis joi propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui tânăr din Capitală cercetat pentru violenţă domestică, după ce acesta şi-a tăiat brăţara electronică de la picior cu care era monitorizat de poliţişti şi a fugit de acasă.

Potrivit unor surse judiciare, pe 2 octombrie, poliţiştii de la Secţia 19 din Capitală au fost sesizaţi că un tânăr din Sectorul 5 şi-a agresat concubina.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal pentru violenţă domestică, fiind emis şi un ordin de protecţie. De asemenea, poliţiştii i-au montat la picior o brăţară electronică de monitorizare, fiind consemnat la domiciliu.

Tânărul este prima persoană din România căreia poliţiştii i-au montat o brăţară electronică de supraveghere.

Ulterior, bărbatul a încercat să îndepărteze brăţara respectivă. Mai întâi a folosit o foarfecă, cu ajutorul căreia a tăiat pe jumătate cureaua dispozitivului, după care a încercat să o topească, dar şi această manevră a eşuat. În final, el a reuşit să slăbească brăţara şi să o dea jos de la picior, apoi a fugit de la domiciliu.

A fost prins la scurt timp de poliţişti, reţinut şi apoi arestat preventiv.

„În această dimineaţă, în jurul orei 3,30, poliţişti din cadrul Secţiei 19 Poliţie au fost sesizaţi, prin sistem 112, cu privire la faptul că la o adresă din Sectorul 5 al Capitalei s-a semnalat o alertă privind distrugerea unei brăţări de monitorizare de către un bărbat. Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au stabilit că bărbatul, căruia i-a fost montată brăţara de monitorizare la începutul acestei luni de către poliţişti din cadrul Secţiei 17, ar fi folosit un obiect tăietor-înţepător pentru a tăia dispozitivul de localizare, însă nu a reuşit. S-a relaţionat cu unitatea de Parchet, faţă de bărbat fiind dispusă, ulterior, măsura reţinerii pentru încălcarea Ordinului de Protecţie Provizoriu şi distrugere", a transmis Poliţia Capitalei.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31