fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Colaj foto: romania24.ro Colaj foto: romania24.ro

Fraudă de proporții la proba teoretică a examenului auto. Zeci de candidați analfabeți au copiat cu ajutorul camerei ascunse


O fraudă de proporții a fost descoperită de polițiștii și procurorii din Ilfov la examenele auto date în București. 

Cel puțin 55 de suspecți ar fi reușit să treacă de proba teoretică, deși erau analfabeți.

Candidații  purtau o cameră ascunsă îndreptată spre grilele de examen, iar imaginea era vizionată de un complice într-o mașină parcată în apropiere, arată Știrile PRO TV.

Acesta afla răspunsurile corecte și le dicta prin cască. Trei indivizi prinși în flagrant, marți dimineață, au fost reținuți după audieri.

Un bărbat a reușit să treacă examenul teoretic auto cu 25 de puncte, deși, spun polițiștii, abia reușește să citească pe litere mandatul de aducere la audieri.

Bărbatul este bănuit că a plătit 7.500 de euro unui instructor auto și unui partener care i-au instalat microfon, cască și o cameră video în formă de nasture, ascunsă în cămașă.

În timp ce instructorul îl aștepta pe hol, celălalt complice era într-o mașină unde urmărea pe un monitor imaginile transmise de camera ascunsă. Îi dicta apoi candidatului răspunsurile.

Cel care ar fi orchestrat totul lucrează de șapte ani ca instructor auto la o școală de șoferi din București.

Pentru a putea da examenul în București, cei care îl fraudau și-au stabilit fictiv adresa în Capitală, într-o clădire unde erau înregistrate peste 10.000 de persoane.

Polițiștii cred că alți 55 de suspecți au fraudat proba teoretică în același mod. Ei au fost aduși la audieri la sediul IPJ Ilfov și supuși unui experiment judiciar ce va fi considerat probă în dosar.

Cu alte cuvinte, politștii îi testează din nou, arătându-le planșe cu indicatoarele rutiere pe care trebuie să le recunoască, dar sunt și întrebări cu definiții din codul rutier.

Cei aduși la audieri sunt bănuiți de fals intelectual, abuz în serviciu, fraudă informatică și fals în declarații. Pe lângă pedeapsa impusă de lege, ar putea rămâne și fără permis.

Aceasta nu este singura rețea de falsificatori de permise descoperită de polițiștii și procurorii din Ilfov. În ultimii doi ani, Serviciul Rutier Ilfov a întocmit cel puțin trei dosare la fel de mari.

O rețea coordonată de Marius Nicușor, zis Copilu, a livrat sute de permise, buletine și pașapoarte falsificate în țară și în străinătate.

Un alt bărbat a fost trimis în judecată pentru 11.000 de infracțiuni, fiind acuzat că a înmatriculat cu acte false 2.700 de mașini.

Și tot polițiștii și procurorii din Ilfov au reținut 12 medici din București care falsificau fișele medicale pentru preschimbarea permiselor de conducere.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: