fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Românul condamnat în Marea Britanie pentru moartea a 39 de migranți, extrădat în România

Românul condamnat în Marea Britanie pentru moartea a 39 de migranți, extrădat în România


Românul din Regatul Unit al Marii Britanii acuzat de moartea a 39 de migranți a fost extrădat, joi, în mod definitiv, de către Înalta Curte de Casație și Justiție, conform avocatului Adrian Cuculis.

Este vorba despre Marius Mihai Drăghici, un român în vârstă de 48 de ani din Regatul Unit care este suspectat că face parte dintr-o rețea care a coordonat călătoriile imigranților în Marea Britanie.

„Românul acuzat că ar fi cauzat în UK  moartea a 39 de imigranți a fost extrădat astăzi în mod definitiv de către ICCJ. (...) Deși mandatul (de arestare) are grave probleme de legalitate și autoritățile în UK au refuzat să puna la dispoziție actele ce stau la baza mandatului, (deși CAB le ceruse) ÎCCJ, în cinci ore de la contestație a clarificat deja că trebuie să fie extrădat. Presa din UK deja vorbește despre alocarea a trei milioane de Euro de către justiția de acolo pentru procesul lui Drăghici, iar procurorul atașat ambasadei a cerut în nenumărate rânduri extrădarea de urgență a lui Drăghici până pe maxim 20.10.2022. Întâmplare sau nu, s-a întâmplat”, anunță avocatul Adrian Cuculis.

În luna iulie, poliția britanică a făcut publică o poză cu un român căutat pentru moartea a 39 de migranți care au fost găsiți decedați într-un camion frigorific.

Marius Mihai Drăghici este suspectat că face parte dintr-o rețea care a coordonat călătoriile imigranților în Marea Britanie. Bărbatul de 48 de ani lucra în industria de transport și are legături în Bacău, dar și în Spania, conform Sky News.

Victimele - bărbați, femei și copii- cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani - s-au sufocat după ce au fost închise într-un camion timp de aproape 12 ore. Camionul a fost transportat cu feribotul de la Zeebrugge, în Belgia, la Purfleet, pe 23 octombrie 2019.

Zece persoane au fost condamnate până acum în acest caz. Patru bărbați au primit pedepse cuprinse între 13 ani și 27 de ani, pentru ucidere din culpă și complot pentru introducerea ilegală de persoane.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30