fbpx
 
Trei persoane reținute pentru trafic de droguri: gruparea era coordonată din închisoare

Trei persoane reținute pentru trafic de droguri: gruparea era coordonată din închisoare


Procurorii DIICOT au reţinut, luni, trei inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„În cauză s-a reţinut faptul că, pe parcursul anului 2022, mai multe persoane, aflate într-o relaţie de rudenie, au efectuat, fără drept, operaţiuni cu produse psihoactive, respectiv au introdus în ţară şi au comercializat consumatorilor din municipiul Bucureşti substanţe psihoactive", se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) transmis, luni.

Activitatea infracţională a fost coordonată de către un inculpat, încarcerat într-un penitenciar din România ca urmare a unei condamnări definitive pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„Coordonarea s-a realizat fie prin comunicarea instrucţiunilor în mod direct cu ocazia vizitelor în penitenciar ale celorlalţi inculpaţi, fie prin intermediul apelurilor telefonice", arată sursa citată.

Substanţele psihoactive destinate comercializării au fost comandate din Olanda, fiind plătite cu monedă virtuală şi livrate în România prin intermediul firmelor internaţionale de curierat, coletele fiind ridicate de doi dintre inculpaţi, soţia şi mama inculpatului care a coordonat activitatea.

Duminică, organele de cercetare penală au prins în flagrant un alt inculpat, în timp ce transporta cantitatea de aproximativ un kilogram de produse cu efecte psihoactive, destinată comercializării.

„Ulterior, au fost puse în aplicare, pe raza municipiului Bucureşti, patru mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate aproximativ 700 de grame substanţe cu efecte psihoactive, un cântar electronic de precizie, precum şi alte probe şi mijloace de probă. Una dintre percheziţiile domiciliare a vizat o locaţie improvizată în interiorul unui imobil din Sectorul 3 al municipiului Bucureşti, unde au fost identificate 11 persoane cu comportament specific consumatorilor de droguri", precizează DIICOT.

Luni, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv faţă de doi inculpaţi şi a măsurii arestului la domiciliu faţă de un al treilea.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30