fbpx
 
Foto: Gorjeanul Foto: Gorjeanul

„Briliantul”, proxenetul care aduna banii cu fărașul, condamnat la 15 ani de închisoare


Proxenetul care aduna banii cu fărașul a fost condamnat la 15 ani de închisoare. Alexandru Daniel Chirculescu, zis ,,Briliantul”, a devenit celebru în online după ce s-a filmat cu mătura și fărașul, în timp ce aduna bancnote de pe jos.

„Briliantul” a fost condamnat, la finele săptămânii trecute, de Tribunalul Gorj, la 15 ani de închisoare cu executare, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și spălare de bani. Tatăl acestuia, care i-a fost complice la unele dintre infracțiuni, a primit o pedeapsă de 3 ani și 8 luni, relatează publicația Gorjeanul.

Pedepse privative de libertate de 2 ani, respectiv 3 ani și 4 luni, au primit alți doi inculpați, trimiși în judecată în același dosar. O singură persoană a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Magistrații au stabilit cu probe că individul ar fi creat un prejudiciu de 405.000 euro, așa că au confiscat toate bunurile de valoare pe care le-au găsit în posesia acestuia, printre care o limuzină Chrysler, două case și conținutul a trei cutii de valori, până la concurența sumei de 405.000 de euro.

Sentința judecătorilor de la Tribunalul Gorj nu este însă definitivă.

În urmă cu doi ani, un filmuleț cu ,,Briliantul” din Drăguțești, care s-a filmat în timp ce aduna bani cu fărașul, a devenit viral pe internet. Peste numai câteva zile, Alexandru Daniel Chirculescu a fost arestat pentru trafic de minori, trafic de persoane și spălare de bani. Polițiștii l-au „ridicat” atunci de pe aeroport, când intenționa să plece în Dubai. Tot atunci a fost reținut și tatăl lui, Ion Gheorghe Chirculescu.

Potrivit procurorilor, acesta îl ajuta să transporte în străinătate tinerele pe care le ademenea prin metoda ,,loverboy”,ca mai apoi le oblige să se prostitueze. Potrivit procurorilor DIICOT, din activitatea ilegală, „Briliantul” își cumpărase locuințe în Ungaria și plasase banii în cutii de valori, în Elveția. Individul strânsese în jur de 500.000 de euro de pe urma a trei fete, dintre care una minoră, care practicau prostituția.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2015, unul dintre inculpați a recrutat mai multe tinere minore și majore, cu promisiunea unui viitor comun (metoda „lover boy”) şi a unor locuri de muncă bine plătite în străinătate și le-a transferat în Germania, Austria și Elveția, în scopul exploatării sexuale. Inculpatul posta anunțuri matrimoniale cu pozele persoanelor vătămate, pe diferite site-uri, în scopul atragerii de clienți și închiria diverse imobile în care acestea practicau prostituția. Comunicarea cu clienții se efectua exclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, inculpatul fiind cel care identifica clienții și stabilea tariful, utilizând pentru fiecare tânără care se prostitua un singur terminal mobil, având în acest mod controlul absolut asupra acestora. În activitatea infracțională, inculpatul era ajutat de către tatăl său care transporta tinerele în vederea practicării prostituției și prelua sumele de bani rezultate în urma acestei activități. O parte din banii astfel obținuți au fost folosiți de către inculpați pentru achiziționarea unor bunuri imobile pe teritoriul Ungariei, a unui autoturism de lux și a unor vacanțe de lux, iar restul au fost plasați în cutii de valori în diverse bănci de pe teritoriul Elveției”, au arătat procurorii DIICOT, într-un comunicat. 

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31