fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Percheziții în 9 județe la persoane bănuite că falsificau bani: șase suspecți, reținuți (VIDEO)

Percheziții în 9 județe la persoane bănuite că falsificau bani: șase suspecți, reținuți (VIDEO)


Poliţiştii şi procurorii din Ploieşti au efectuat percheziţii în nouă judeţe într-un dosar de falsificare de bani, şase persoane fiind reţinute, informează, marţi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova.

Conform sursei citate, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, au pus în executare 17 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Prahova, Timiş şi Vâlcea, precum şi 13 mandate de aducere, la persoane bănuite de contrafacere a bancnotelor.

Din gruparea infracţională, a cărei activitate a fost documentată de poliţiştii BCCCO Ploieşti începând cu luna iulie, făceau parte 13 persoane, gruparea, care ar fi acţionat pe teritoriul României, fiind implicată în falsificarea de monedă, punerea în circulaţie de valori falsificate, falsificarea de valori străine, deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori şi înşelăciune.

„Din probatoriul administrat, a rezultat că o parte din membrii grupării s-ar fi ocupat de activitatea de contrafacere a bancnotelor, deţinând în acest sens mai multe instrumente necesare realizării acestei activităţi. Ulterior, pachetele cu bani ar fi fost expediate prin intermediul unei societăţi de coletărie către alţi membrii ai grupării, de pe teritoriul României, aceştia ocupându-se de punerea lor în circulaţie", arată sursa citată.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate obiecte ce ar fi fost utilizate la contrafacerea bancnotelor, respectiv două imprimante, folii din plastic, coli de hârtie, tonere şi următoarele bancnote contrafăcute: 222.360 de euro în bancnote de 10, 20, 50, 100, 200 şi 500 de euro, 540 de USD în bancnote de 20 de USD, 1.650 de lei în bancnote de 50 şi 100 de lei, 1.161.000 de forinţi în bancnote de 10.000 şi 20.000 de forinţi.

De asemenea, au mai fost ridicate 16 telefoane mobile, înscrisuri cu valoare probatorie şi o armă neletală deţinută ilegal.

Şase persoane au fost reţinute, urmând să fie prezentate procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, pentru sesizarea instanţei competente, cu propunere de arestare preventivă.

Activităţile au beneficiat de sprijinul Oficiului Naţional Central pentru combaterea falsului de monedă din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, al serviciilor de combatere a criminalităţii organizate din Arad, Bistriţa-Năsăud, Vâlcea, Caraş-Severin, al brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate din Constanţa, Oradea, Timişoara şi de cel al inspectoratelor judeţene de jandarmi şi grupărilor mobile de jandarmi din judeţele menţionate.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor din cadrul Poliţiei Române.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30