fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Colaj foto: Ziarul Unirea Colaj foto: Ziarul Unirea

Morminte profanate chiar de angajații unui cimitir din Alba. Cruci vopsite cu portocaliu pentru neplata taxelor la zi


Mormintele dintr-un cimitir din Alba au fost vopsite în portocaliu, iar polițiștii au început urmărirea penală împotriva administratorului cimitirului. Polițiștii fac cercetări pentru infracțiunea de profanare de morminte.

Societatea care administrează cel mai mare cimitir din Alba Iulia a aplicat vopsea de culoare portocalie pe mai multe morminte, ca urmare a neplăţii de către concesionarii locurilor de veci a taxelor anuale. Poliția a deschis un dosar penal, potrivit Agerpres.

„La data de 03 noiembrie 2022, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte. Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că reprezentaţii societăţii care administrează cimitirul ar fi aplicat vopsea de culoare portocalie pe mai multe morminte din incinta cimitirului. Acţiunea acestora a avut loc ca urmare a neplăţii de către concesionarii locurilor de veci a obligaţiilor legale", au transmis vineri reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Mai multe morminte din cimitirul din Alba Iulia au fost marcate, în preajma Luminaţiei (Ziua morţilor), cu vopsea de culoare portocalie, motivul invocat de reprezentanţii societăţii private care administrează cimitirul respectiv fiind acela că astfel ar fi vrut să atragă atenţia că nu sunt achitate la zi taxele pentru locurile de veci în cauză.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30