fbpx
 
În stil mafiot! Bărbat arestat preventiv, după ce ar fi încercat să înece o persoană în Dunăre

În stil mafiot! Bărbat arestat preventiv, după ce ar fi încercat să înece o persoană în Dunăre


Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar pentru alte două persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru tentativă la omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului; aceştia ar fi transportat o persoană în portbagajul unei maşini şi au încercat să o înece în Dunăre.

„La data de 3 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, împreună cu procurorii DIICOT Caraş-Severin şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin, au efectuat opt percheziţii domiciliare, în judeţului Caraş-Severin, într-o cauză în care se efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, tentativă la omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu şi fals intelectual", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, sâmbătă.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe sisteme informatice şi alte mijloace de probă necesare soluţionării cauzei, şapte persoane implicate în activitatea infracţională fiind conduse la audieri.

„În cauză, se desfăşoară cercetări privind activitatea unui grup infracţional organizat constituit, având ca scop săvârşirea infracţiunii de omor calificat cu premeditare. Acest grup ar fi fost constituit de trei persoane, din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş - Severin, şi ar fi fost sprijinit de alte patru persoane", arată sursa citată.

Potrivit anchetatorilor, cele trei persoane care ar fi constituit grupul infracţional organizat în noaptea de 22 spre 23 ianuarie 202 ar fi abordat, supravegheat şi urmărit o persoană vătămată, pe care ar fi atacat-o, după ce aceasta ar fi ajuns în dreptul imobilului în care locuieşte, lovind-o în mod repetat, cu pumnii, picioarele şi o bâtă.

De asemenea, acestea ar fi introdus-o, împotriva voinţei sale, în portbagajul unui autoturism.

„Persoanele bănuite ar fi transportat persoana vătămată pe marginea fluviului Dunărea, unde una dintre acestea ar fi încercat să o înece, ţinând-o cu forţa cu capul în apă", precizează IGPR.

Întrucât bănuiţii şi-ar fi dat seama că a fost alertată Poliţia, aceştia ar fi abandonat persoana vătămată într-o zonă de la periferia oraşului Moldova Nouă şi ar fi reuşit să fugă, cu sprijinul unei a patra persoane.

Pe 3 noiembrie, procurorii DIICOT Caraş - Severin au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a patru persoane, sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, tentativă la omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Vineri, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile faţă de unul dintre bărbaţii bănuiţi şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de alţi doi bărbaţi. Cu privire la cea de-a patra persoană bănuită, propunerea de arestare a fost respinsă, fără a fi dispusă o măsură preventivă.

Cercetările sunt continuate, în vederea tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: