fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Prietenul lui Chirica, furnizorul de hostesse tinere, a fost „călcat" de DIICOT. Morel Bolea, abonat la banii Primăriei (VIDEO)

Prietenul lui Chirica, furnizorul de hostesse tinere, a fost „călcat" de DIICOT. Morel Bolea, abonat la banii Primăriei (VIDEO)


Polițiștii de crimă organizată din Iași efectuează în această dimineață percheziții la ong-urile controlate de Morel Bolea. În luna iulie, DIICOT a confirmat pentru REPORTER DE IAȘI că Asociația EuroDEMOS se află în atenția procurorilor din Iași într-un dosar în care sunt cercetate fapte de trafic de minori și trafic de persoane.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu polițiști din cadrul din cadrul B.C.C.O. Iași efectuează 5 percheziţii în municipiul Iași la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor persoane juridice într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, se arată în comunicatul Parchetului.

„Dosarul a fost înregistrat pe rolul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași în anul 2021 ca urmare a declinării competenței de soluționare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, au fost recrutate prin intermediul unei organizații neguvernamentale și a unei agenții de modelling, înființate pe raza municipiului Iași, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare și abuz emoțional).

Precizăm că, până la acest moment, în urma cercetărilor au fost identificate cinci persoane vătămate.

Activitatea beneficiază de sprijinul unei Organizații nonguvernamentale specializată în prevenirea și combaterea traficului de persoane.

Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție”, arată procurorii DIICOT în comunicatul emis în această dimineață.

Surse din anchetă au precizat că vizate sunt asociațiile coordonate de Morel Bolea.

Numele Asociațiilor EuroDEMOS și Kasta Morely, ambele înființate de ieșeanul Morel Bolea, a devenit notoriu în spațiul public în decembrie 2020, atunci când cotidianul Libertatea a publicat o serie de investigații, una având titlul: „Două organizații pentru tineri din Iași sunt, de fapt, un centru de abuz sexual și tortură! Virginitatea e condiția de aderare”.

În articol se descriau, pe larg, agresiuni care au avut loc în interiorul celor două asociații: „O fată dezbrăcată stă pe podea sprijinindu-se pe coate și pe genunchi. Plânge. În jurul ei sunt aproximativ zece fete și un bărbat care o biciuiește cu insulte: «curvă!», «cârpă!», «zdreanță!», «jigodie!», «trădătoare!». Individul le comandă să se uite în vaginul tinerei dezbrăcate și fetele se conformează. Și după ce fetele au împresurat-o pe fata dezgolită, una dintre ele strigă: «Scuipați-o, că asta merită!», iar fetele, din nou, se conformează. Scena se petrece la sediul comun al Fundațiilor . Eurodemos și Kasta Morrely din Iași, aflate amândouă sub comanda aceleiași persoane, Morel Bolea.”

Pe baza mai multor mărturii ale unor foste membre ale asociațiilor, autorul materialelor a mai scris: „Nu oricine poate să facă parte din aceste organizații. O regulă esențială este ca tinerele să fie virgine. În caz contrar, înseamnă că fata este . Un alt criteriu, nu la fel de important, dar dezirabil e ca nou-venita să facă parte dintr-o familie destrămată, în care părinții sunt divorțați sau unul dintre ei este decedat și cu o situație materială precară. În acest fel, Morel Bolea poate să ia rolul tatălui salvator și protector. (...) Morel Bolea este singurul bărbat care are dreptul să întrețină relații sexuale cu ele. El spune că astfel vor deveni mai frumoase, mai deștepte și mai independente, povestesc fetele. (...) Conform lor, Morel Bolea a abuzat sexual, în repetate rânduri, fete aflate la pubertate, adolescente și femei mature.”

Ulterior publicării articolului, Poliția Municipiului Iași a anunțat că a deschis o anchetă sub coordonarea unui procuror DIICOT. Într-un răspuns trimis către REPORTER, în luna iulie 2022, Biroul de Presă al instituției a comunicat că acest dosar are „ca obiect comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori, urmărirea penală nefiind finalizată până în prezent (etapa in rem)”.

EuroDEMOS și Kasta Morreli primesc de ani de zile finanțări de la primăria Iași pentru așa-zise proiecte civice și culturale.

Article image
* Chestie de gust: să organizezi prezentare de modă la o cumătrie. S-a întâmplat la botezul primei fete a primarului, în urmă cu 14 ani, eveniment petrecut la Restaurantul Onix * Internetul e plin de fotografii de la acțiunile Kasta Morely în care fiica primarului defila pe podium ca manechin-copil * A fost o perioadă în care Mihai Chirica și Morel Bolea erau foarte apropiați, spun surse apropiate primarului * În comunic...
Autor Iulian Mofteescu Slideshow HOMEPAGE 17 Decembrie 2020

Article image
Eurodemos iar a primit finanțare de la Primăria Iași pentru un nou eveniment-fantomă, cu impact public zero REPORTER a primit confirmarea de la DIICOT că împotriva asociației lui Bolea este o urmărire penală pentru trafic de minori și de persoane
Autor cristi tanasa Anchete 28 Iulie 2022


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30