fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Procurorii DIICOT Iași au extins urmărirea penală față de 12 persoane bănuite de contrabandă cu țigări și spălarea banilor

Procurorii DIICOT Iași au extins urmărirea penală față de 12 persoane bănuite de contrabandă cu țigări și spălarea banilor


Procurorii Serviciului Teritorial Iaşi al DIICOT au dispus extinderea urmăririi penale faţă de 12 persoane, bănuite că fac parte dintr-o reţea de traficanţi de ţigări de contrabandă şi spălarea banilor.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de DIICOT, aceste persoane sunt cercetate într-o cauză privind constituirea unui grup infracţional organizat cu scopul comiterii infracţiunilor de contrabandă calificată şi spălarea banilor.

„În data de 17 noiembrie au fost puse în aplicare 12 mandate de percheziţie domiciliară, în urma cărora organele de cercetare penală au identificat şi ridicat sumele de 37.490 euro, 37.400 lei şi 2.570 lire sterline, precum şi 13 telefoane şi mai multe dispozitive informatice. În urma audierilor, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus extinderea urmăririi penale faţă de 12 persoane", se precizează în comunicatul de presă.

Conform documentului, în cauză s-a reţinut faptul că membrii grupului au creat, în România, compartimente ascunse în autocare destinate ascunderii unor cantităţi de ordinul sutelor sau chiar miilor de cartuşe de ţigări, în scopul transportării acestora, clandestin, până în Marea Britanie, fără a le declara la vreo frontieră statală şi fără a plăti taxele datorate. După ajungerea la destinaţie, ţigările erau descărcate şi predate unor persoane, cu scopul valorificării pe piaţa ilicită.

„Pe traseul de întoarcere, membrii grupului au încărcat în compartimentele ascunse ale autocarelor sume mari de bani, după care le-au transportat clandestin de pe teritoriul Marii Britanii pe teritoriul României, cunoscând că acei bani provin din comiterea de infracţiuni", se menţionează în documentul de presă.

În acelaşi dosar, la data de 19 octombrie, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat 41 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţele Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Dolj, Ilfov şi Giurgiu.

Procurorii au formulat acuzaţii cu privire la 29 de persoane şi au dispus măsura reţinerii faţă de şase persoane, precum şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de alte nouă persoane. Ulterior, faţă de cele şase persoane reţinute a fost luată măsura arestării preventive.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30