fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Angajați Petrom, complici cu hoții din conducte: șase persoane au fost reținute (VIDEO)

Angajați Petrom, complici cu hoții din conducte: șase persoane au fost reținute (VIDEO)


Șase persoane au fost reținute în urma audierilor în cazul de furt de produse petroliere din conductele Petrom, investigat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Doi dintre reținuți sunt angajați ai companiei.

Furtul în stil mare din conductele companiei Petrom era înlesnit de către angajați ai companiei, conform informațiilor disponibile la acest moment.

Polițiștii și jandarmii au descins, miercuri, 23 noiembrie 2022, la zeci de adrese din Olt, Argeș și Teleorman, fiind găsite rezervoare de mari dimensiuni în care erau depozitate produsele petroliere furate direct din conductele Petrom, scrie „Adevărul”.

Hoții de combustibil își modificaseră mașinile folosite în activitatea de furt, astfel că până și autoturismele erau dotate cu rezervoare de câte 1.000 litri, pe care le umpleau direct din conducta înțepată.

Pentru a putea face acest lucru, folosind dispozitive special improvizate, hoții i-ar fi avut complici și pe anumiți angajați ai companiei, două dintre persoanele reținute în urma audierilor fiind angajați ai Petrom.

„Avem șase rețineri, urmează să apreciem în cursul zilei de astăzi asupra altor măsuri cu privire la cei șase. Patru dintre ei sunt reținuți pentru constituirea de grup infracțional organizat și infracțiunea de furt calificat, iar ceilalți doi sunt pentru constituirea unui grup infracțional organizat și complicitate la furt calificat. Cei doi complici sunt angajați ai Petrom. Furnizau informații astfel încât accesul să fie mai ușor la locul faptei”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuța.

Hoții furau atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, distrugând camerele de luat vederi și folosind cagule pentru a nu putea fi recunoscuți, activitatea infracțională investigată fiind întinsă pe aproape doi ani.

Perchezițiile au vizat, în Olt, zona Potcoava, o zonă în care anchetatorii au descins și cu alte ocazii, polițiștii și jandarmii ajungând la adrese din mai multe localități din jurul acestui oraș. La percheziții s-au găsit aproximativ 20 tone de produse petroliere sustrase, însă este greu de precizat la acest moment al investigației care este cantitatea totală furată.

În „operațiune” erau implicate zeci de persoane, combustibilul furat fiind ulterior vândut. Perchezițiile au vizat, de altfel, și domicilii ale cumpărătorilor, găsindu-se adevărate depozite de combustibil atât la hoți, cât și la cumpărători.

 

Sursa: Adevărul


ROGESI

Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Cartierul Austriac