fbpx
 
Nicușor Dan, audiat la DNA în dosarul privind nelegalitatea PUZ Primăverii 1

Nicușor Dan, audiat la DNA în dosarul privind nelegalitatea PUZ Primăverii 1


Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, s-a prezentat, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a da o declaraţie referitoare la sesizarea pe care acesta a depus-o cu privire la nelegalitatea PUZ Primăverii 1, care prevede construirea pe un teren prevăzut ca spaţiu verde.

„În acea planșă e verde, ceea ce înseamnă spațiu verde și avem o lege care spune că nu se construiește pe spațiul verde. Când s-a dat acest PUZ în 2019 era o hotărâre judecătorească în altă speță care spunea că nu poți să construiești pe spațiul verde. (…) Eu am reclamat un fapt: că exista regimul urbanistic de spațiu verde, că există o lege care spune că nu se construiește pe spațiul verde și cu încălcarea acestei legi s-a dat un PUZ care a adus un beneficiu de câteva milioane de euro beneficiarului”, a declarat Nicușor Dan presei, înainte de a fi audiat la DNA.

Primarul Capitalei a precizat că PUZ-ul a avut un beneficiar, care a vândut altui proprietar, iar acesta solicită primăriei autorizație pentru construcție și dă în judecată municipalitatea pentru a primir autorizația.

„Noi nu i-am dat autorizație și, dacă DNA zice că e legal, o să-i dăm autorizație”, a mai spus Nicușor Dan.

Edilul a menționat că este practica parchetului să-i audieze și pe denunțător, și pe învinuit.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, în 2 noiembrie, că a sesizat DNA, Inspectoratul de Stat în Construcții și Prefectul pentru „nelegalitatea flagrantă a PUZ Primăverii 1 care prevede construirea pe un teren prevăzut ca spațiu verde în PUZ Zone Construite Protejate”.

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe a anunțat, în luna mai, lansarea unui nou proiect rezidenţial upper-premium: H Primăverii 1. Investiţia este estimată la peste 20 de milioane de euro, scria atunci bursa.ro.

În faza de proiectare, H Primăverii 1 va fi edificat pe un teren cu suprafaţa de 1.360 de metri pătraţi şi va afişa peste 4.000 de metri pătraţi construiţi de apartamente şi spaţii comerciale, la care se adaugă mai mult de 2.000 de metri pătraţi de construcţie subterană, destinaţi exclusiv locurilor de parcare. Clădirea va cuprinde 18 unităţi rezidenţiale şi 700 de metri pătraţi de spaţii comerciale, dispuse într-un regim de înălţime de -2 + P + 5E, conform sursei citate.

În prezent, pe terenul respectiv funcționează un restaurant cu terasă.

 

Sursa: G4Media


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30