fbpx
 
Angajată din cadrul Primăriei Pașcani, trimisă în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influență

Angajată din cadrul Primăriei Pașcani, trimisă în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influență


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unei angajate a Primăriei municipiului Paşcani care este acuzată de trafic de influenţă în formă continuată.

Potrivit unui comunicat de presă, Monica Oneaţă, inspector în cadrul Compartimentului Secretariat/Registratură din Primăria Municipiului Paşcani, judeţul Iaşi, este acuzată de procurorii DNA de comiterea a 13 acte de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupţie, reiese că în perioada septembrie 2019 - iulie 2021, Monica Oneaţă, în calitatea menţionată, ar fi pretins şi primit de la mai multe persoane sumele totale de 37.100 euro şi 37.900 lei, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Primăriei Municipiului Paşcani şi că îi va determina pe aceştia să rezolve diverse solicitări ale persoanelor care au remis sumele de bani, constând în angajări în cadrul instituţiei menţionate mai sus, obţinerea unor autorizaţii de construire, a avizelor sau a altor documente necesare construcţiei unor imobile, încadrarea în grad de handicap şi obţinerea pensiei aferente.

Potrivit comunicatului de presă, în cauză s-au dispus măsuri asiguratorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iaşi cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Anterior, în cauză, procurorii anticorupţie au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu patru inculpaţi în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea unor infracţiuni de cumpărare de influenţă.

„În prezenţa apărătorilor aleşi, cei patru inculpaţi au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi au fost de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, respectiv 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepselor", se menţionează în comunicatul de presă remis de DNA.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30