fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Colonel de jandarmi, circ cu Poliția Rutieră la Cluj. A împărțit înjurături, amenințări, picioare, și s-a urcat pe capotă

Colonel de jandarmi, circ cu Poliția Rutieră la Cluj. A împărțit înjurături, amenințări, picioare, și s-a urcat pe capotă


Un colonel de jandarmi care a făcut circ când a fost oprit de Poliția Rutieră a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Jandarmul a devenit violent și s-a urcat de două ori pe mașina Poliției, lovind-o cu pumnii și picioarele.

Locotenentul-colonel de jandarmi din Cluj a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru ultraj, la Tribunalul Militar Cluj, după ce a amenințat și jignit un agent de poliție, a încercat să distrugă autospeciala și a fugit de două ori cu Poliția pe urme, potrivit publicației Știri de Cluj.

Incidentul s-a petrecut în 15 august 2021, la Teiuș, când jandarmul, lt.col. Lucian P., a fost oprit de polițistul rutier de la IPJ Alba pentru a fi sancționat, pentru că a depășit pe linia continuă.

„La data de 15.08.2021, orele 06,55, pe str. Clujului de pe raza orașului Teiuș, echipajul mixt format din (n.r. polițist rutier al IPJ Alba și un polițist local din Teiuș), aflându-se în activitatea de supraveghere si control a traficului rutier pe raza orașului Teiuș, au procedat la oprirea pentru control a autoturismului marca VW Passat, condus de (n.r. jandarm) deoarece acesta a efectuat în mod neregulamentar manevra de depășire în zona de acțiune a indicatorului ’’Depășirea interzisă”, încălcând și marcajul longitudinal simplu continuu care separă sensurile de mers pe porțiunea respectivă de drum, în momentul în care i s-a adus la cunoștință de către polițist faptul că urmează a se lua o măsură contravențională împotriva sa, și anume amenda, însoțită de sancțiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 zile, numitul a început a se manifesta agresiv la nivel verbal, adresându-i agentului de poliție cuvinte și expresii jignitoare (de tipul „Tâmpitule”, „Nenorocitule!”, ’Porcule’. ‘. „Ticălosule”, ’’Măgarul draculului”), precum și amenințări („Dumneata înțelegi că eu te caut și, unde te găsesc, te termin”, „Dumneata crezi că scapi așa?”, „Hai să ne batem!”, ”Îl caut eu pe nenorocitul ăsta! ”), toate acestea inducându-i o stare de teamă polițistului.

Magistrații au reținut din documentele de la dosar că jandarmul a lovit apoi cu picioarele portiera și capota autospecialei de Poliție, iar apoi s-a urcat pe capota autospecialei și a lovit cu pumnul parbrizul acesteia. Apoi s-a urcat în mașina lui și aplecat, fiind urmărit de mai multe echipaje de Poliție. După un kilometru, a fost oprit din nou.

Mai întâi a cerut iertare, potrivit sursei citate, iar apoi „a devenit și mai violent, el s-a urcat pur și simplu pe capota mașinii de Poliție, totodată a lovit-o în mod repetat cu pumnii și picioarele, în parbriz, capotă și ușă, producându-i persoanei vătămate o stare de temere.”

Locotenent-colonelul de jandarmi s-a liniștit și a plecat din nou, iar echipaje suplimentare ale Poliției au plecat după el, oprindu-l iarăși după aproximativ un kilometru. De abia atunci a fost încătușat și dus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

Jandarmul a fost condamnat pentru ultraj la un an de închisoare cu suspendare și 5000 de lei daune morale. Sentința nu este însă definitivă.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31