fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Un român, membru al Hell Angels, cercetat într-un dosar de trafic de droguri a fost extrădat în SUA

Un român, membru al Hell Angels, cercetat într-un dosar de trafic de droguri a fost extrădat în SUA


Un român, membru al grupării Hells Angels, cercetat într-un dosar privind trafic de droguri, spălare de bani şi complicitate la tentativă de omor, a fost extrădat în Statele Unite ale Americii.

Potrivit unui comunicat al IGPR , în cursul anului 2020, poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii DIICOT, au desfăşurat investigaţii ce au vizat membri ai Hells Angels implicaţi în traficul internaţional de droguri, transmite Agerpres.
„Activităţile au fost desfăşurate în colaborare cu DEA şi US Marshals, într-o cerere de comisie rogatorie formulată de către Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, sub aspectul cercetării infracţiunilor de complicitate la trafic de droguri, spălare de bani, conspiraţie la spălare de bani, prelucrarea sau distribuirea cu scopul importării ilegale şi importului de substanţe controlate, încălcarea regimului armelor şi muniţiilor, săvârşirea de acte pregătitoare pentru infracţiunea de omor, grup infracţional organizat, ce intră sub incidenţa legii R.I.C.O. (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act) toate prevăzute de Codul Penal al Statelor Unite ale Americii", precizează sursa citată.
Aceste fapte sunt corespunzătoare în legislaţia română cu infracţiunile de trafic internaţional de droguri de mare risc, spălarea banilor şi complicitate la tentativă de omor, menţionează Poliţia Română.
Succesul activităţilor poliţieneşti desfăşurate a dus la emiterea unui mandat provizoriu de arestare, în vederea extrădării, emis de autorităţilor judiciare din Statele Unite ale Americii pe numele unui cetăţean român, mandat ce a fost pus în aplicare de autorităţile române.
Cererea de extrădare a fost aprobată în luna ianuarie, iar românul va fi transferată în SUA, unde va fi judecată pentru faptele de care este învinuit.
În realizarea acestei operaţiuni şi a extrădării, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au beneficiat de sprijinul de specialitate al poliţiştilor din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi din cadrul DGPMB - Biroul Urmăriri şi al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - PTF Aeroport Otopeni.
Conform comunicatului, un aport deosebit l-a avut şi MAE, prin Agentul Guvernamental la CEDO, care prin demersurile întreprinse a reuşit să lămurească situaţia specifică la Curtea Europeană, unde au fost atacate mandatul internaţional de arestare şi procedura extrădării.

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31