fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Percheziții la o grupare de traficanți de droguri de mare risc și de minori din Brașov (VIDEO)

Percheziții la o grupare de traficanți de droguri de mare risc și de minori din Brașov (VIDEO)


Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au efectuat miercuri 12 percheziții domiciliare, în municipiile Brașov și București, într-o cauză ce are ca obiect de cercetare săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de droguri de mare risc și operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

În fapt, în luna martie 2022, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în județul Brașov, ar fi acționat mai multe persoane implicate în recrutarea, transportarea și adăpostirea unor persoane minore, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, în scopul exploatării acestora, prin determinarea la practicarea prostituției.

Metodele de recrutare ar fi variat între constrângere psihică, profitând de vădita stare de vulnerabilitate a victimelor și metoda „loverboy”.

„În urma cercetărilor, au fost identificate mai multe persoane bănuite, atât în săvârșirea activităților mai sus menționate, cât și în închirierea unor apartamente sau publicarea anunțurilor pe diverse site-uri de profil.

Bănuiții și-ar fi însușit cea mai mare parte din sumele de bani obținute”, arată reprezentanții Poliției Române.

Pe parcursul documentării, s-a stabilit că persoanele bănuite s-ar fi implicat și în activități pe linia traficului de droguri de risc și de mare risc (cannabis, cocaină, produse susceptibile a avea efecte psihoactive), sumele solicitate fiind între 50 și 500 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite aproximativ 1 kilogram de cannabis, 5 grame de cocaină, 14.250 de lei, 530 de euro, o armă cu aer comprimat, medii de stocare, telefoane mobile, precum și o serie de înscrisuri relevante pentru cauză.

În baza mandatelor de aducere, la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov au fost conduse persoanele bănuite, în vederea audierii și a luării măsurilor legale care se impun, 7 persoane fiind reținute, pentru 24 ore.

Ulterior, la data de 19 ianuarie a.c., Tribunalul Brașov a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celor 7 persoane reținute.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov - Postul de Poliție Racoș și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din municipiul București, Iași, Vaslui, Bacău, Prahova și Dâmbovița, alături de polițiști ai Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov – Biroul Județean de Poliție Transporturi Brașov și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Burebista” Brașov.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31