fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Tânăra din Mizil care a bătut un jandarm și un polițist, condamnată la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare

Tânăra din Mizil care a bătut un jandarm și un polițist, condamnată la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare


O tânără din Buzău a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, printr-o decizie a Judecătoriei Mizil, după scandalul mediatizat care o implica. Femeia a bătut, în văzul lumii, un jandarm și un polițist, relatează ziarulincomod.ro.

Femeia a fost găsită vinovată de două fapte de ultraj, dar și de tuburarea liniștii și ordinii publice. Sentința din 17 ianuarie 2023, a Judecătoriei Mizil, nu este definitivă.

Scandalul în care a fost implicată tânăra s-a petrecut în august 2020, în centrul orașului Mizil, în perioada în care erau în vigoare restricțiile impuse de pandemie, iar purtarea măștii de protecție era obligatorie.

În seara zilei de 17 august 2020, femeia a fost observată de către un jandarm în momentul în care ieșea dintr-un magazin fără să aibă masca la gură.

Jandarmul i-a cerut femeii să se legitimeze, însă tânăra a ripostat, urmând imediat un schimb de replici pe un ton ridicat.

Dialogul tensionat dintre cei doi a degenerat însă, iar Luciana a încercat să scape de amenda aplicată atunci pentru nepurtarea măști, lovindu-l pe jandarm cu piciorul ”în zona intimă”, după cum au explicat procurorii în rechizitoriu.

După această primă lovitură a urmat un lung șir de palme, pumni și lovituri cu telefonul, femeia devenind din ce în ce mai recalcitrantă, în ciuda faptului că prietenul ei a încercat să calmeze spiritele, astfel încât scandalul să nu ia o altă întorsătură. În apărarea jandarmului a sărit colegul de patrulă, un agent de poliție, care și-a primit și el porția de lovituri. A fost bătut de către femeie, până i-au sărit ochelarii, au explicat martorii care au asistat la încăierare.

Situația a fost calmată abia în momentul în care la locul faptei a fost chemat în ajutor prin stație un alt echipaj de poliție care a reușit încătușarea femeii.

Dacă polițistul a scăpat doar cu câteva zgârieturi pe față, jandarmul a avut nevoie de 3,4 zile de îngrijiri medicale, se arată în actul de acuzare. Ambii au depus plângere penală pentru ultraj, astfel că Luciana a fost trimisă în judecată, dosarul judecându-se pe rolul secției penale a Judecătoriei Mizil, instanță care s-a și pronunțat în cauză.

Zeci de persoane au asistat la acel moment la încăierarea din centrul orașului Mizil, iar multe dintre ele au ajuns în instanță ca martori unde au declarată că au fost ”indignate” de atitudinea tinerei față de uniforma statului.

În instanță, femeia bătăușă a explicat judecătorilor că a avut o astfel de reacție pentru că s-a panicat atunci când a văzut că jandarmul care o legitima, pentru că nu purta mască, ”a ridicat pumnul”. Din instinct, a explicat femeia, a lovit pentru a se apăra.

Pe lângă închisoarea cu suspendare, instanța a obligat-o pe femeie să muncească în folosul comunității pentru o perioadă de 80 de zile în cadrul Primăriei Buzău, relateză ziarulincomod.ro.

 

Sursa: G4Media

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31