fbpx
 
Colaj foto: Glasul Sucevei Colaj foto: Glasul Sucevei

Nu ne mai facem bine! Aproape 100 de medici au semnat o scrisoare de susținere pentru doctorița șpăgară de la SJU Suceava


Aproape 100 de medici din Spitalul Județean Suceava au semnat o scrisoare de susținere pentru șefa Secției de Oncologie. Aceasta este cercetată penal pentru luare de mită în formă continuată, iar după ce a stat cinci zile în arest preventiv a fost plasată ulterior în arest la domiciliu.

Memoriul de susţinere a medicului Anca Dumitrovici Ababneh a fost semnat de 95 din cei 252 de medici care activează la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Aceștia spun că „eventualele daruri din partea pacienţilor, dacă într-adevăr acestea există, ar putea reprezenta doar un mic gest de recunoştinţă din partea acestora”.

Și toate acestea pentru efortul şi seriozitatea depuse în salvarea vieţilor lor.

Semnatarii scrisorii, care a fost depusă la Curtea de Apel Suceava, mai spun că nu cred că în cazul colegei lor poate fi vorba de luare de mită sau primire de foloase necuvenite.

Pe de altă parte judecătorii de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Suceava consideră că faptele de care este acuzată Anca Dumitrovici Ababneh au caracter penal și întrunesc elementele infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Magistrații au mai arătat că „atențiile”, cadourile sau sume de bani către medici sunt o practică uzuală în România, asta în ciuda faptului că legislația interzice acest aspect, iar pacienții pot fi cercetați la rândul lor pentru dare de mită.

În cazul șefei Secției de Oncologie de la Spitalul Județean Suceava anchetatorii arată că ar fi primit mită de 64 de ori constând în diferite sume de bani, dar și alte produse, cum ar fi cafea sau miere de albine.

Faptele ar fi fost comise în cursul anului trecut, iar totul s-a aflat după sesizările familiilor a doi bolnavi de cancer.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30