fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Fostul viceprimar Harabagiu, „afacere” cu socrii săi care i-a adus un nou dosar penal

Fostul viceprimar Harabagiu, „afacere” cu socrii săi care i-a adus un nou dosar penal


Fostul viceprimar Gabriel Harabagiu va da din nou ochi cu procurorii. Magistraţii Curţii de Apel au respins cererea acestuia de anulare a sesizării Parchetului General de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Decizia deschide practic un nou dosar penal, în care Harabagiu va fi cercetat pentru conflict de interese. „Nu ştiu ce reacţie pot avea. Pentru mine, decizia judecătorilor este un şoc, pentru că nu reuşesc să o înţeleg. Nu mă ştiu vinovat de nimic. Cel mult, de imprudenţă”, a comentat fostul viceprimar pentru „Ziarul de Iași”.

În august anul trecut, inspectorii ANI au apreciat că Harabagiu s-a aflat în conflict de interese atunci când a semnat, în calitate de viceprimar, un act adiţional la contractul de închiriere dintre Primărie şi societatea comercială în care lucraseră socrii săi, New Bauen Build. Prin semnătura sa, Harabagiu „a îndeplinit un act prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru afinii săi de gradul I”, a comunicat la acea dată ANI. New Bauen Build închiriase în 2015 de la Primărie un punct termic din Tătăraşi, în suprafaţă de 60 mp. Ca viceprimar, Harabagiu semnase trei acte adiţionale de prelungire a contractului de închiriere.

La data controlului ANI, declanşat de o sesizare a consilierului local USR Răzvan Timofciuc, pentru ultima semnătură fapta încă nu se prescrisese. După control, ANI a sesizat şi Parchetul General, în vederea cercetării aspectului penal al faptelor, referitor la folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Fapta se pedepseşte cu închisoarea pe un termen cuprins între 1 şi 5 ani. În urma controlului, lui Harabagiu i s-a interzis totodată să mai candideze pentru o funcţie publică timp de trei ani.

Citește mai mult pe „Ziarul de Iași”

Article image
Dezvăluirea punerii în posesie a fost făcută în 2017 de publicația 7IASI: terenul a fost mutat de la Miroslava la Moara de Vânt Dezvăluirea de azi, după 5 ani: retrocedarea în favoarea lui Gabriel Harabagiu s-a făcut peste rând, în fața altor ieșeni care depuseseră cereri și aveau dreptul de a primi teren DNA îl acuză și de conflict de interese: ca viceprimar, știa că în Moara de Vânt se va construi Spitalul Regional, val...
Autor Cezar Moraru Anchete 06 Octombrie 2022


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30