fbpx
 
Twitter Twitter

Cum a fost prins pistolarul din Iași. Anchetatorii au găsit arma cu care a tras (VIDEO)


Bărbatul din Iași, care l-a împușcat în gât pe un rival în afaceri cu stupefiante, a fost prins în Republica Moldova.

Imediat după capturare, le-a spus polițistilor unde a ascuns pistolul, astfel că anchetatorii români au reușit să găsească arma ce va fi expertizată. Suspectul urmează a fi extrădat și este acuzat de tentativă de omor. Între timp, au apărut informații si despre alte incidente violente in care a fost implicat.

Suspectul principal, Alexandru Plop, a fost prins vineri dimineață la Chișinău. Reușise să treacă frontiera pe la vama Sculeni și s-a întâlnit apoi cu iubita lui, relatează Știrile PRO TV.

Camerele de supraveghere l-au surprins în timp ce se plimba liniștit prin oraș. Când au fost siguri că el este cel căutat, polițiștii moldoveni l-au pus la pământ și l-au încatușat. În timpul audierilor care au urmat, Alexandru Plop a mărturisit că a ascuns pistolul imediat după atac.

A indicat și locul, iar anchetatorii români au gasit arma. Urmează ca aceasta să fie expertizată pentru a se stabili dacă într-adevar este pistolul folosit în atacul de acum două seri, din Iași.

Radu Țocu, prim-procuror PT Iași: „După extrădare, autorul va fi prezentat Tribunalului Iaşi pentru confirmarea măsurii de arest preventiv, iar ulterior procurorului criminalist pentru a fi audiat. În dosarul penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, procurorul de caz a continuat cercetările, reuşind să găsească prezumtivul pistol folosit la comiterea faptei”.

Victima și agresorul se cunoșteau, iar apropiații celor doi spun că obișnuiau să facă împreună afaceri necurate.

Dealtfel, suspectul mai este vizat de anchetatori într-un dosar de proxenetism. Cunoscuții spun că în cazul atacului armat ar fi vorba despre o datorie din traficul de droguri. Asta ar explica violența atacului: agresorul a intenționat să ucidă victima și tocmai de aceea a țintit capul. Dar, pentru că era în mașină, în mers, în momentul în care a apăsat pe trăgaci, glonțul a nimerit gâtul victimei.

Dan Antonescu, analist criminalist: „O greșeală în mediul acesta al lor, fie că vorbim de proxeneți, de cei care trafichează carne vie, fie că vorbim despre cei care trafichează droguri, aici sancțiunile pe care ei și le aplică sunt de o duritate extremă. Ele nu vizează numai sancționarea celui care a greșit, ci acea sancțiune se vrea și un mesaj pentru cei care ar putea greși în mod asemanator”.

Alexandru Plop are mai multe infracțiuni la activ, comise în țară și în străinătate. În Italia, de pildă, a fost condamnat pentru furturi în timpul cărora a folosit arma, dar și pentru infracțiuni contra ordinii publice. Acum este acuzat de tentativă de omor.

În ceea ce privește victima, medicii spun că bărbatul a pierdut foarte mult sânge și din acest motiv sunt nevoiți să amâne intervenția chirurgicală de extragere a glonțului - care i-a perforat plămânul.

Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU SMURD Iași: „A fost internat la chirurgia de gardă. Starea lui este stabilă, bună, o evoluție favorabilă. Următoarele intervenții se vor decide în regim programat”.

Bărbatul rănit le-a spus anchetatorilor că, în trecut, a mai avut conflicte cu atacatorul - dar nu atât de serioase.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30