fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
ANI, plângere la DNA pe numele șefei Direcției Control și Digitalizare din CNA

ANI, plângere la DNA pe numele șefei Direcției Control și Digitalizare din CNA


Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, joi, că a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală şi fiscală în cazul a şase persoane, printre care directorul Direcţiei Control şi Digitalizare din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului şi inspectorul-şef al Gărzii Forestiere Braşov.

Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate au decis sesizarea Direcţiei Naţională Anticorupţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Cristina Tănase, director al Direcţiei Control şi Digitalizare din cadrul CNA, a infracţiunii asimilate infracţiunilor de corupţie prevăzută de art. 12, lit. b) din Legea 78/2000, întrucât a întocmit şi semnat bibliografia aferentă concursului organizat în vederea ocupării funcţiei vacante de director al Direcţiei Control şi Digitalizare, în perioada în care exercita această funcţie cu caracter temporar.
Totodată, arată sursa citată, persoana evaluată a participat la concursul sus-menţionat, fiind ulterior numită în funcţia publică de conducere de director al Direcţiei Control şi Digitalizare.
Alți incompatibili

În ceea ce îl priveşte pe Sandu-Ioan Mihalte, inspector şef al Gărzii Forestiere Braşov şi fost şef al Ocolului Silvic Bucegi - Piatra Craiului Ciucaş RA, ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 68.000 Euro între averea dobândită şi veniturile realizate de acesta, împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei de conducere de Şef al Ocolului Silvic Bucegi - Piatra Craiului Ciucaş RA.
„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Braşov, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Sandu-Ioan Mihalte, împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei", se precizează în comunicat.
De asemenea, ANI a anunţat că sesizat şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov în vederea stabilirii obligaţiilor fiscale ale societăţii comerciale al cărei asociat unic şi administrator este soţia persoanei evaluate, cu privire la operaţiunile de creditare a societăţii de către soţia persoanei evaluate în valoare de 271.555 Lei, respectiv restituirea împrumuturilor către aceasta în sumă de 545.868 lei.
În incompatibilitate a fost găsită Codruţa Emilia Bungău, fost manager al Spitalului Orăşenesc Deta, după ce, în perioada 9 mai 2019 - 31 mai 2021, ar fi exercitat simultan cu funcţia manager al Spitalului Orăşenesc Deta şi funcţia de medic primar în cadrul unei societăţi comerciale şi în cadrul cabinetului medical individual.
Tot în incompatibilitate a fost descoperită şi Nicoleta Cartojan, funcţionar public în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu, ANI arătând că, începând cu data de 28 ianuarie 2021, persoana evaluată este în stare de incompatibilitate, întrucât se află în raporturi ierarhice directe cu soţul acesteia ce ocupă funcţia de şef serviciu în cadrul DSVSA Giurgiu.
În incompatibilitate se află şi Mihail George Cartojan, funcţionar public în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu, întrucât, începând cu data de 28 ianuarie 2021, se află în raporturi ierarhice directe cu soţia acestuia ce ocupă funcţia de consilier în cadrul DSVSA Giurgiu, încălcând astfel prevederile art. 95, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.
Lucian Cornel Bucur, secretar al municipiului Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a fost descoperit în conflict de interese administrativ, după că în perioada exercitării funcţiei publice a avizat o serie de Dispoziţii ale primarului municipiului Reşiţa prin care i-au fost atribuite funcţii sau calităţi pentru care a obţinut venituri.
„Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Sandu Ioan Mihalte nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare", arată Agenţia Naţională de Integritate. 

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30