fbpx
 
Percheziții la o rețea extinsă de proxeneți și contrabandiști cu tutun din Capitală și din județele învecinate. Prejudiciu de 40 milioane de lei

Percheziții la o rețea extinsă de proxeneți și contrabandiști cu tutun din Capitală și din județele învecinate. Prejudiciu de 40 milioane de lei


Procurori DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară efectuează joi 38 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Ilfov şi Călăraşi, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei reţele de proxeneţi, care a produs statului român şi o daună de 40 milioane lei din contrabanda cu tutun.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, acuzaţiile din dosar sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism, spălarea banilor, deţinere în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate peste un kg de tutun şi producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă.
La sediul DIICOT - Structura Centrală vor fi conduse în vederea audierii 30 de persoane.
În cauză s-a reţinut că, în perioada 2017 - februarie 2023, membrii acestei grupări, constituită pe baza relaţiilor de familie, a acţionat pe două paliere, cel al traficului de persoane, proxenetism, spălarea banilor şi cel al contrabandei cu tutun.
Astfel, parte dintre membri au recrutat (prin inducerea în eroare sau profitând de starea de vulnerabilitate) mai multe persoane vătămate, în vederea exploatării sexuale.

Membrii grupului au transportat, cazat şi supravegheat fete care practicau prostituţia în ţări din vestul sau nordul Europei, respectiv Germania, Marea Britanie, Suedia, Danemarca şi Irlanda.
De asemenea, alţi membri ai grupării au deţinut şi comercializat în mod ilegal, pe teritoriul României, tutun şi produse din tutun, fiind creat un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 40.000.000 lei.
În intervalul 2020 - 2022, un membru al acestei grupări a efectuat un număr de 1.500 de livrări, comercializând aproximativ 2.500 kilograme de tutun, în valoare de 300.000 de lei.
În cursul urmăririi penale au fost identificate cantităţile de 6 tone frunză de tutun, 350 kilograme tutun de fumat şi 200 kilograme tutun mărunţit.
Acţiunea este efectuată cu sprijinul serviciilor centrale ale Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi ale Brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate Bucureşti, cu suportul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR. 

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30