fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Tânăr din Brașov arestat după ce și-ar fi șantajat două foste concubine cu publicarea unor fotografii deocheate

Tânăr din Brașov arestat după ce și-ar fi șantajat două foste concubine cu publicarea unor fotografii deocheate


Un tânăr de 25 de ani, din comuna braşoveană Cristian, a fost arestat preventiv sâmbătă, el fiind acuzat că ar fi şantajat două foste concubine că va publica fotografii compromiţătoare cu acestea, dacă nu îndeplinesc anumite solicitări ale sale.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Braşov, suspectul, aflat la momentul faptelor sale în Germania, a fost prins de poliţişti la revenirea în ţară, pe aeroport.
Conform sursei citate, una dintre fostele concubine ale tânărului s-a prezentat la poliţie la începutul anului, sesizând faptul că a primit mai multe apeluri şi mesaje prin intermediul unui canal de socializare, în conţinutul cărora i se cerea să îndeplinească anumite acte, în caz contrar cel care a contactat-o urmând să facă publice imagini compromiţătoare în care femeia era în ipostaze intime.
„În timp ce poliţiştii efectuau verificări asupra acestui caz, la unitatea de poliţie s-a mai prezentat o persoană vătămată, care a semnalat faptul că a fost supusă unor acte de şantaj în cursul anului trecut, cercetările poliţiştilor ducând către aceeaşi persoană. Investigaţiile au dus la identificarea autorului, în persoana unui tânăr, de 25 de ani, din comuna Cristian, judeţul Braşov, aflat pe teritoriul statului german la momentul stabilirii identităţii acestuia. În continuare, organele de cercetare penală au emis un mandat de aducere, iar suspectul a fost oprit pe aeroport, la intrarea în ţară, şi condus la unitatea de poliţie, unde s-a dispus măsura reţinerii sale, în dosarul în care este anchetat", se arată în comunicatul citat.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a precizat, la rândul său, că faţă de tânărul de 25 de ani s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale cu privire la săvârşirea a două infracţiuni de şantaj în formă continuată, el fiind arestat preventiv, sâmbătă, pentru 30 de zile în baza deciziei Judecătoriei Braşov.
Potrivit procurorilor, el ar fi şantajat-o pe una dintre femei pentru ca aceasta să agreseze două persoane.
„În perioada 23 - 25.01.2023, o persoană de sex masculin în vârsta de 25 de ani, folosindu-se de un cont Facebook cu nume fictiv, a şantajat-o pe fosta sa concubină în sensul că, dacă nu va agresa două persoane indicate de către el, va disemina mai multe fotografii cu conţinut explicit, în care apare aceasta. Astfel, în data de 28 ianuarie, a trimis fotografiile către terţe persoane ce sunt cunoştinţe comune, aducându-i astfel persoanei vătămate o atingere asupra vieţii private", a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.
Conform anchetatorilor, anterior, în cursul anului trecut, bărbatul ar fi recurs, de asemenea, la şantaj, pentru ca o altă fostă prietenă să nu încheie relaţia cu el.
„De asemenea, în perioada aprilie - iunie 2022, aceeaşi persoană de sex masculin a şantajat-o în repetate rânduri pe o altă fostă concubină în sensul că a constrâns-o pe aceasta să nu încheie relaţia, întrucât va disemina către mai multe persoane din anturajul ei fotografii cu conţinut explicit, în care apare aceasta. Sub această constrângere, persoana vătămată a continuat relaţia până în luna iunie", a precizat sursa citată.

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30