fbpx
 
Români acuzați că au terorizat bătrânii dintr-un orășel american. Clanul lui Ghiocel, jafuri de 1,4 milioane de dolari

Români acuzați că au terorizat bătrânii dintr-un orășel american. Clanul lui Ghiocel, jafuri de 1,4 milioane de dolari


Șase cetățeni români sunt acuzați că ar fi participat la jafuri și furturi asupra unor persoane în vârstă din regiunea administrativă San Diego din SUA și că ar fi spălat aproape 1,4 milioane de dolari din veniturile obținute din aceste infracțiuni.  

Potrivit Biroului procurorului general al SUA, Eduard Ghiocel, în vârstă de 47 de ani, și soția sa, Floarea Ghiocel, în vârstă de 48 de ani, au fost arestați, în timp ce alți patru asociați ai acestui „Grup infracțional transnațional românesc Vâlcea" sunt în continuare în libertate, relatează Știrile PRO TV.

Cei aflați în libertate sunt cei doi fii ai soților Ghiocel, precum și o noră și o prietenă a unuia dintre fii: Gabriel Ghiocel, Marius Ghiocel, Larisa Ghiocel și Argentina Alexandru.

Inculpații ar fi luat parte la 17 furturi de bijuterii care au avut loc între lunile martie 2020 și septembrie 2022 în „comunități de vârstnici" din San Diego. De asemenea, „Grupul infracțional Valcea” este suspectat de „zeci" de infracțiuni similare în tot statul, potrivit procurorilor.

În plângere se precizează că infracțiunile au vizat de obicei persoanele în vârstă, aflate în parcările centrelor comerciale sau în zone rezidențiale. Victimele erau adesea distrase de suspecți în timp ce bijuteriile sau alte obiecte de valoare le erau furate prin tehnici de prestidigitație.

„Familia Ghiocel, care nu a avut niciodată un loc de muncă legal, a spălat apoi în mod sistematic acești bani, împreună cu banii furați din asigurarea de șomaj, trimițând transferuri bancare în România prin intermediul unor societăți de servicii monetare și achiziționând lingouri de aur, monede de aur și vehicule de lux de lux din locații din sudul Californiei și trimițând aceste obiecte în România. În total, subgruparea Ghiocel a repatriat în România active în valoare de 1.367.652 dolari din fonduri ilicite”, se arată în plângere.

În plus, inculpații ar fi luat 32.250 de dolari în ajutoare de șomaj de stat prin depunerea de cereri false de șomaj și ar fi spălat și acești bani.

În comunicatul de presă al Departamentului de Poliție din San Diego se precizează că cei doi soți se numără printre cele 13 persoane arestate la nivel local în legătură cu furturi de bijuterii și jafuri care au avut loc în tot statul.

Biroul procurorului american a mai precizat că mandatele de percheziție aplicate în România în această săptămână au dus la confiscarea unor vehicule de lux de înaltă clasă, monede de aur și bani în valoare totală de 618.075 de dolari.

Această rețea internațională de crimă organizată a vizat unele dintre cele mai vulnerabile persoane din populația noastră. Este important să le transmitem un mesaj infractorilor că siguranța tuturor celor din comunitatea noastră contează", a spus într-o declarație de presă șeful poliției din San Diego, David Nisleit.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30