fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: G4Media Foto: G4Media

Judecătoarea Lia Savonea, protejată de patru jandarmi la sosirea la CSM pentru interviul de promovare la Curtea Supremă


Candidaţii pentru posturile de judecător la Înalta Curte, trecuţi de faza evaluării hotărârilor judecătoreşti, susţin marți interviul în faţa Secţiei pentru judecători a CSM. Lia Savonea, fostă şefă a CSM şi actuală şefă a Curţii de apel Bucureşti, a beneficiat de protecția a patru jandarmi care au format un cordon în jurul său la sosirea la CSM, potrivit G4Media.

Savonea a plecat de la CSM fără să facă declarații, motivând că este „o procedură în curs”.

De remarcat că interviul acesteia de la CSM nu a fost transmis LIVE pe pagina instituției, așa cum este cutuma.

Judecătoarele Lia Savonea şi Lucreţia Albertina Postelnicu sunt singurii candidaţi care au trecut de faza evaluării deciziilor judecătoreşti. Lia Savonea a obţinut cel mai mare punctaj, 48 din 50 de puncte posibile, deşi ea este autoarea unei sentinţe controversate. În 2015, împreună cu judecătorul Daniel Grădinau de la Curtea de Apel Bucureşti (actual şef al CSM), Savonea a condamnat un bărbat la doar 8 luni de închisoare cu suspendare pentru act sexual cu un minor, justificând că fetița și-a dat consimțământul.

Urmare a dezvăluirilor făcute, comunitatea Declic a lansat o petiţie în care a solicitat CSM să nu o promoveze pe judecătoarea Savonea la Înalta Curte. Peste 18.000 de oameni au semnat până acum petiţia anti-Savonea.

Totodată, CSM a refuzat să comunice componenţa comisiilor de evaluare a candidaţilor pentru posturile de judecător la CSM „pentru asigurarea unor proceduri de concurs obiective şi imparţiale”, potrivit răspunului CSM semnat de noul purtător de cuvânt al Consiliului, judecătoarea Roxana Chiuariu, soţia fostului ministru PNL al Justiţiei, Tudor Chiuariu, condamnat penal defintiv la 3 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare într-unul dintre dosarele legate de Poşta Română.

 

Sursa: G4Media


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30