fbpx
 
Știrile PRO TV Știrile PRO TV

O locomotivă a lovit un vagon de călători în Gara Galaţi. Patru persoane au fost rănite. Una dintre ele se află în stop cardio-respirator


Un accident feroviar a avut loc, sâmbătă seară, în Gara Galaţi. O locomotivă a lovit violent un vagon de călători. Patru persoane au fost rănite, una dintre ele se află în stop cardio-respirator, iar un alt pasager este încarcerat.

locomotivă care făcea manevre, a lovit un vagon de călători staționat în gară și în care se aflau călători. În urma impactului, patru persoane au fost rănite, una dintre ele se află în stop cardio-respirator şi o alta încarcerată, se arată într-un comunicat al ISU Galaț, scrie clubferoviar.ro.

Mecanicul de locomotivă are vârsta de 50 ani, cu o vechime în conducerea trenurilor de călători de peste 15 ani.

CFR Călători informează că în această seară, 25 martie 2023, în stația Galați, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați – Mărășești a fost tamponat primul vagon.

Din primele informații, în urma impactului, au fost rănite patru persoane: mecanicul, conductorul, șeful de tren și un călător. Au fost solicitate serviciul de Ambulanță, răniții fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Totodată au fost avariate locomotiva și vagonul.
Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflată la fața locului.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident”, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, prin intermediul unui comunicat, verificări și măsuri rapide din partea CFR Călători, în urma accidentului produs în această seară în Gara Galați.

Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin și acordă celor răniți. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informațiile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicații și să vină cu soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete”, a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Locomotiva trenului Regio 7576 urma să plece în direcția Mărășești. La cuplare ar fi tamponat violent vagonul 261609098, mai precizează clubferoviar.ro.

Locomotiva și vagonul au fost grav avariate.

La faţa locului intervin echipaje de la SMURD, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Poliţia Transporturi Galaţi.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30