fbpx
 
30 de ani de închisoare pentru criminalul din Onești care a ucis două persoane în apartamentul din care fusese evacuat

30 de ani de închisoare pentru criminalul din Onești care a ucis două persoane în apartamentul din care fusese evacuat


Curtea de Apel Bacău a decis marți, definitiv, menținerea condamnării din prima instanță, de 30 de ani de închisoare, pentru bărbatul din Onești care a omorât două persoane în apartamentul din care fusese evacuat. Soția sa a primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare.

„În baza art. 421 pct.1 lit.b Cod procedură penală; Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de apelanții inculpați MOROȘAN AURELEA și MOROȘAN GHEORGHE împotriva sentinţei penale nr. 236/D/07.10.2022 pronunţată de Tribunalul Bacău în dosarul nr. 1632/110/2021. În baza art. 422 Cod procedură penală deduce in continuare arestul preventiv de la data de 07.10.2022 la zi. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă fiecare apelant la plata sumei de 1 000 lei cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunțată, azi, 25.04.2023, prin punerea soluției la dispoziția părților și a procurorului prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în minuta instanței, conform G4Media.

În 1 martie 2021, după ce au fost anunțați că se fac lucrări de renovare în apartamentul din care fuseseră evacuați, bărbatul și soția sa au mers acolo „cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil”, conform procurorilor.

Înainte de a ajunge la locaţie, individul a mers la un magazin din Onești de unde a cumpărat 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de cm fiecare, pe care le-a folosit ulterior la imobilizarea victimelor.

Când a plecat de acasă, mai notează procurorii, inculpatul a luat un cuţit, iar în hanoracul cu care a fost îmbrăcat avea şi două recipiente de spray piper.

„Ajuns la locul faptei, inculpatul M.G. a pătruns în interiorul fostului său apartament pe uşa care nu era asigurată, în apartament aflându-se la acel moment victimele P.D. şi I.S., angajaţi ai S.C. C. S.A., care executau reparaţii la instalaţia electrică. Fiind înarmat cu un cuţit, inculpatul M.G. i-a ameninţat pe cei doi muncitori aflaţi în imobil şi a reuşit să le lege mâinile cu clemele din plastic achiziţionate cu puţin timp în urmă, lipsindu-i de libertate în mod ilegal. Inculpatul M.G. a încuiat uşa de acces în apartament, folosind cheile ce se aflau în yală iar ulterior a trecut la punerea în aplicare a planului său.”, susțin procurorii

La ora 11:48:39, conform fişei de eveniment, inculpatul a sunat la 112 unde a sesizat faptul că a sechestrat două persoane şi a solicitat intervenţia echipajelor de poliţie.

Victimele au fost duse într-unul din balcoanele locuinţei şi timp de mai multe ore a purtat negocieri cu organele de poliţie direcţionate la locul evenimentelor, având asupra sa cuţitul şi ameninţând că îi va ucide pe cei doi dacă nu îi sunt îndeplinite toate solicitările, conform procurorilor.

„În jurul orei 17:00, în timp ce inculpatul M.G. se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P.D. iar în partea dreaptă victima I.S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M.G. a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 cm. După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit”, se mai arată în comunicatul parchetului din Bacău.

 

Sursa: G4Media

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30