fbpx
 
12 ani și 3 luni de închisoare pentru bestia din Alba care-și viola copilul cu retard mental în public: „Trebuie să aibă și el viață sexuală”

12 ani și 3 luni de închisoare pentru bestia din Alba care-și viola copilul cu retard mental în public: „Trebuie să aibă și el viață sexuală”


Un bărbat din Alba judecat pentru viol, victima fiind fiul său cu dizabilități, în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat definitiv la 12 ani și 3 luni de închisoare. El își supunea băiatul la acte sexuale în public.

Hotărârea definitivă a fost pronunțată joi, 27 aprilie 2023, la Curtea de Apel Alba Iulia. Marcel C. (59 ani) este judecat pentru două fapte de viol și una de ultraj contra bunelor moravuri, scrie „Adevărul”.

Cazul șocant a fost descoperit, în ziua de 11 iulie 2022, de niște cetățeni care se plimbau prin șanturile Cetății și care au văzut ceea ce se întâmplă între bărbat și copil, sub podul de sticlă al Cetății Alba Carolina.

„În data de 11.07.2022, în jurul orelor 20.25, inculpatul a întreținut un act sexual oral cu fiul său, în vârstă de 22 de ani, în timp ce se afla în perimetrul Șanțurilor Cetății Alba Carolina, inculpatul profitând de imposibilitatea victimei de a-și exprima voința, aceasta fiind o persoană cu discernământul abolit neavând capacitatea de a-și exprima consimțământul cu privire la fapta comisă”, au declarat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Ulterior, în momentul în care polițiștii locali prezenți în zonă au intervenit și l-au condus pe bărbat către autospeciala de poliție, acesta a devenit recalcitrant verbal și și-a dat jos pantalonii în fața polițiștilor locali și a martorilor. Ancheta a scos la iveală că violul de sub pod nu era primul la care bărbatul își supusese fiul. Agresorul prefera spațiile deschise, unde puteau fi ușor surprinși și văzuți.

„De asemenea, în cursul lunii mai 2021, inculpatul a întreținut un act sexual cu aceeași persoană vătămată, profitând de imposibilitatea victimei de a-și exprima voința, dată fiind condiția medicală în care se află, respectiv dizabilitatea psihică de care suferă, fapta având loc pe balconul deschis al propriei locuințe din orașul Zlatna”, au completat anchetatorii.

Bărbatul a declarat că victima are peste 20 de ani și că „trebuie să aibă şi el viaţă sexuală, chiar dacă este puțin mai în urmă, nu poate rămâne virgin toată viaţa”. În timpul procesului, la instanța de fond, a fost audiat și tânărul de 22 de ani. Acesta a arătat cu degetul către inculpat ca fiind tatăl său și îl indică drept persoana cu care a făcut sex.

Soția bărbatului, respectiv mama copilului, a susținut tot timpul că acesta este nevinovat și i-a amenințat pe unii martori.

„Soţia inculpatului este cea care a ameninţat o parte din martorii care se aflau în faţa sălii de judecată şi aşteptau să fie audiaţi în prezenta cauză, aspecte care întăresc convingerea instanţei că inculpatul şi soţia acestuia nu înţeleg gravitatea faptelor imputate acestuia, nu au acţionat cu bună credinţă pe parcursul procesului penal şi nu par a fi interesaţi de soarta persoanei vătămate. Este surprinzător cum mama persoanei vătămate, soţia inculpatului, s-a poziţionat atât de vehement de partea inculpatului, ignorând persoana vătămată şi orice nevoie a acesteia”, se mai arată în motivare.

Bărbatul a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 12 ani și 3 luni de închisoare pentru două fapte de viol și una de ultraj contra bunelor moravuri.

 

Sursa: Adevărul

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30