fbpx
 
Darius Vâlcov s-a predat în Italia. Fostul ministru al Finanțelor a fost condamnat la 6 ani de închisoare

Darius Vâlcov s-a predat în Italia. Fostul ministru al Finanțelor a fost condamnat la 6 ani de închisoare


Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei şi ministru al Finanţelor, s-a predat marți, în Italia, la o secție de poliție din regiunea Napoli, potrivit presei din Peninsulă.

Vâlcov era dat în urmărire generală, după o condamnare definitivă la 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă și spălare de bani.

În urma acestor infracțiuni, fostul demnitar ar fi încasat necuvenit peste 1,5 milioane de euro.

Darius Vâlcov s-ar fi predat în Portici - un oraș din regiunea Campania, provincia Napoli, potrivit presei italiane. Fostul demnitar ar fi contactat poliția, după care s-ar fi prezentat la secție, arată Știrile PRO TV.

Darius Vâlcov a fost dat în urmărire internațională în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Era de negăsit după condamnarea la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul tablourilor.

Fostul primar al Slatinei a fost găsit vinovat acum pentru trafic de influență și spălare de bani, infracțuni în urma cărora ar fi încasat necuvenit peste un milion si jumatate de euro. Ca să acopere acest prejudiciu instanța a pus sechestru pe bani şi bunuri de peste 7,2 milioane de lei, printre care 3 lingouri de aur şi 172 de tablouri.

Darius Valcov a primit șpăgi de peste 1,5 milioane de euro de la omul de afaceri Teodor Berna, spun anchetatorii. În schimbul banilor, acesta ar fi câştigat contracte publice în judeţul Olt. Valcov a investit o parte din bani în 172 de tablouri de valoare, pe care procurorii DNA le-au ridicat în urma percheziţiilor.

În repetate rânduri, Vâlcov a încercat să-i convingă pe judecători că este nevinovat.

Imediat după sentință, s-a speculat că ar fi fugit de mult în Italia.

Vâlcov s-ar afla în Italia, țară preferată de mai multi politicieni, persoane publice sau oameni de afaceri condamnati la inchisoare in Romania. În ultimii ani am asistat la un exod al condamnaților din țara nostră care au plecat în Peninsulă și-au stabilit acolo reședința ori și-au deschis afaceri, motive pentru care unii judecători italieni au refuzat extradărea românilor condamnați.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30