fbpx
 
Rușii pro-Kiev au făcut primele capturi de la armata Kremlinului, în Rusia. Partizanii luptă eroic împotriva lui Putin

Rușii pro-Kiev au făcut primele capturi de la armata Kremlinului, în Rusia. Partizanii luptă eroic împotriva lui Putin


Raidurile făcute de rușii pro-Kiev în regiunea Belgorod le dau bătăi de cap autorităților din țara agresoare.

Potrivit unor surse, luptătorii Legiunii „Rusia Liberă”, care vor să înființeze o republică a Belgorodului, ruptă de Kremlin, sunt încă prezenți pe teritoriul Rusiei. În ciuda asigurării că au fost eliminați.

Mai mult, pe rețelele sociale au apărut, peste noapte, informații potrivit cărora unități ucrainene s-au infiltrat și în regiuna Kursk, relatează Știrile PRO TV.

Pentru a doua zi consecutiv, în localitățile rusești de la granița cu Ucraina, în regiunea Belgorod, s-au înregistrat ciocniri între armata Kremlinului și voluntarii ruși care luptă pentru Ucraina.

Au apărut și imagini cu membri ai unităților de voluntari pro-Kiev - „Rusia Liberă" și „Corpul Voluntarilor Ruși" - alături de echipamente capturate de la armata Kremlinului, între care un blindat rar și chiar un tanc T90.

Asta deși oficialii ruși au transmis pe toate căile că militarii infiltrați pe teritoriul Rusiei au fost lichidați până la ultimul și au postat imagini cu blindate occidentale distruse. Au trimis în regiune o brigadă întreagă, pentru a-i izgoni pe inamici dincolo de graniță. La conducerea ei se află Generalul Lapin, cel care anul trecut cădea în dizgrație din cauza retragerii dezastruoase din regiunea Harkov.

Viaceslav Gladkov, guvernator al regiunii Belgorod: „Forțele Ministerului Apărării împreună cu organele de drept continuă operațiunea anti-teroristă, de curățare a teritoriului. Fac acum apel la locuitorii care și-au părăsit temporar locuințele, nu este recomandat încă să vă întoarceți la casele voastre”.

E panică și la Moscova, unde realizatoarea TV Olga Skabeeva, așa-numita Păpușă de Fier a lui Putin, și-a pierdut cumpătul în direct, în timp ce vorbea despre incursiunea voluntarilor ruși în Belgorod.

Olga Skabeieva: „Situația e de-a dreptul isterică uneori. Totul părea imposibil, chiar și un atac asupra regiunii Belgorod părea imposibil până acum două zile”.

Legiunea "Rusia Liberă" este foarte activă și pe frontul din Ucraina, unde luptă împotriva compatrioților considerați marionete ale regimului criminal patronat de Putin.

Între timp, într-o logică năucitoare, Vladimir Putin joacă iar cartea victimei.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: „Cu această operațiune militară specială, Rusia încearcă să oprească acest război care e purtat împotriva noastră, împotriva oamenilor noștri. Din cauza unor nedreptăți istorice, unii sunt în afara granițelor istorice ale statului rus”.

De altfel, Putin a fost protagonist într-un alt episod neverosimil cu teme istorice. Președintele Curții Constituționale ruse i-a adus o hartă din Secolul al 17-lea, doar ca să-i arate că Ucraina nu exista pe vremea aceea.

Am găsit o copie a unei hărți din secolul XVII, creată în timpul lui Ludovic al XIV-lea, creată chiar de către francezi. De ce am adus-o? Vladimir Vladimirovici, nu conține nicio Ucraină”, a declarat el.

Ucrainenii l-au luat peste picior pe Putin, pe motiv că respectiva hartă conține totuși numele „Ucraina". În plus, aceeasi hartă arată că peninsula Crimeea era independentă la acea vreme, iar al doilea oraș al Rusiei, Sankt Petersburg, era ocupat de suedezi.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30